Food, Move, Minded 2020 door blijven gaan!

Met elke dag één kleine verandering

   DOE JIJ OOK MEE? 

Met blije zin gezond de zomer in!

 

Ja hoor, het is weer zover. 2020 en voor we het weten is het zomer. Dus is het tijd om nu alle touwtjes aan te trekken. Want in december heb je je helemaal vol gegeten. De overvolle decemberagenda met wel 14 kerstborrels en verplichte kerstdiners hebben hun tol geeist. Je voelt je opgeblazen, moe en voelt je niet heel erg vitaal. De sportschool liet je voor wat het was en je geplande ontspannen dagelijkse wandeling is opgesnoept door alle bezoekjes elders. Maar niet erg! Want in januari heb je weer een aantal voornemens staan en ga je gewoon weer van voor af aan beginnen. Toch? Maar dan is het half januari en verval je weer in de oude gewoontes. Want het lukt je toch allemaal niet. Je hebt het idee dat je hebt gefaald en stopt als troost een reep chocolade achter je kiezen. 

Herken je dit? Dat je altijd van alles van plan bent en het niet lukt? Dit komt omdat het een voornemen is en je te streng bent voor jezelf! En vooral niet in jezelf gelooft! Soms probeer je nog op maandag een goede start te maken maar dat was het dan ook. Want op dinsdag lukt het je toch al niet meer. En nu is het alweer bijna carnaval. 

Maar wat ging er nu mis in 2019? Je hebt geen concrete doelen gemaakt en je geeft op als het doel niet is bereikt. Je hebt niet naar jouw lichaam geluisterd en niet uitgezocht wat bij past. Echt begrijpen wat bij jou als individu past en hoe jouw lichaam werkt.

Dat je je doel niet bereikt is niet erg, maar dat jij niet in jezelf gelooft dat je het kan wel! En wat dacht je er nu van om in 2020 het roer om te gooien? Dat je in 2021 geen enkel voornemen hoeft te hebben? Nee, je weet gewoon dat je 2020 al start met een goede planning en met concrete doelen! Het wordt geen crashdieet of dagelijks trainen.  Doe jij mee om samen 2020 in alle rust door te komen en op 31 december te kunnen proosten en achterom te kijken en te zeggen: ‘Proost! Dat heb  ik mooi geflikt dit jaar!’

  JA? GEEF JE DAN NU OP EN IK GA JE HELPEN!

HAD JIJ JE DIT VOORGENOMEN?

Ik zou dagelijks fit op staan!

Ik ging in 2019 10 kilo afvallen

Ik  wilde het toilet iets minder vaak te bezoeken

Ik wilde in 2019 meer tijd voor leuke dingen inplannen

Je had je voorgenomen om elke dag 500 gram groenten te eten

Het voornemen om te gaan sporten. Minimaal 3x per week!

Je planning was een totale chaos en daar wilde je ritme in

De variatie aan eten ontbrak je compleet en daar zou je wat aan doen

Ik wilde  meer tijd voor mijzelf maken in 2019.

Je had je voorgenomen om voor 23.00u in bed te liggen

Je wilde geen haat-liefde verhouding met de weegschaal meer

In 2019 ging je geen sigaret meer aanraken

Je ging voor meer tijd met je geliefde

Je wilde in 2019 echt van je lichamelijke klachten af

Je bent heel goed geworden in jongleren: de ballen vliegen door de lucht. Die wilde je graag even in de mand leggen in 2019

Breng je lijf weer in balans

Laat deze doen waar hij voor gemaakt is.

HERKEN JE DEZE VOORNEMENS?

EN WIL JE DEZE VOORNEMENS NU EENS GEEN VOORNEMENS LATEN ZIJN MAAR OMZETTEN IN DOELEN? BEANTWOORD DAN EENS ONDERSTAANDE VRAGEN VOOR JEZELF!

Wil ik van mijn lichamelijke klachten af?

Wil ik mij fit en vitaal voelen?

Wil ik rust in mijn overvolle agenda?

Wil ik structuur in mijn huishouden?

Wil ik meer maar gezond kunnen eten?

Wil ik zonder buikpijn de dag door?

Wil ik weer shoppen in winkels die jij leuk vindt?

Wil ik weer vriendjes worden met mijn eigen lichaam?

Wil ik weten hoe jouw lichaam werkt?

Geef ik niet op als het even tegenzit?

Wil ik mijn glas weer helemaal vol hebben?

Wil ik stoppen met voornemens?

Wil ik weer kunnen genieten van eten?

Wil ik weer energie hebben voor mijn gezin?

Wil ik weer eens een avondje kunnen doorhalen zonder in slaap te vallen om 21.00u?

Wil ik in de ochtend fris en fruitig opstaan?

Beantwoord jij elke vraag met een overtuigende JA? Dan gaan wij  voor! En niet met van die grote doelen! Wij gaan de focus leggen op de tussendoelen. Alle kleine tussendoelen bij elkaar leveren net zo groot resultaat op maar het voordeel is ook dat je het vol gaat houden. Wij willen vaak teveel in eens. Het moet hier en nu. En het liefst nog gisteren!

Samen gaan wij jouw plan doelen neerzetten met de daarbij behorende tussendoelen. Samen maken wij jouw 30 dagen plan om het jaar goed te beginnen. Elke dag maken wij 1 klein doel. Dagelijks komt daar 1 doel bij. Ik heb het dan niet over 3x per week gaan sporten. Maar bijvoorbeeld: ‘Ik maak aardappelpuree van verse aardappelen en niet uit een pakje.’ Of ik ga chiazaad door mijn ontbijt doen.’ Dit lijken kleine doelen, maar als je dit bij elkaar op telt heb je na 30 dagen een heel groot doel bereikt! Daarnaast gaan wij de hoofddoelen maken voor 2020 om gestructureerd het nieuwe jaar te starten, maken wij samen gezonde weekmenu’s, bespreken wij jouw lichamelijke klachten en ga ik je leren hoe je goed en efficiënt jouw week kunt plannen! En leg ik ook nog eens wat uit over de werking van lichaam en hoe deze verbonden staat met de geest.

Balans! That’s the key! Wil jij 2020 relaxt door? Wil jij snappen hoe je verantwoordelijkheid kunt nemen voor een goede balans in je lijf, leven, werk en gezin? Geef je dan snel op! Stop met voornemens en start met daden! En weet je dat het meeste wellicht vergoed wordt door de zorgverzekering?  Plan gratis een telefonisch gesprek in!

Wie ben ik?

 

Ik ben Anka. Mama van vijf meiden die heus wel weet dat het gras niet altijd groener is.

Van een volle peuter naar een een volle puber naar een broodmagere tiener, naar een jonge moeder, naar een stressende ondernemer en….ga zo maar door. Zo kan ik in het kort wel mijn verleden omschrijven. Ik kan het niet onder tafel of banken steken. Eten speelt al heel mijn leven een grote rol. Vroeger at ik de droppot stiekem leeg en als 14 jarig meisje was 1 mandarijntje per dag het maximum. En voelde ik mij toen beter? Helemaal niet! Constant was ik op zoek naar geluk en naar controle over mijn eigen onrust. Na jong moeder te zijn geworden van 4 prachtige meiden en bijna 7 jaar een sportschool te hebben gerund, kwam er in 2013 een wondertje ‘aangevlogen’. Ik was zwanger van onze kleine draak Pien. Een rumoerige tijd omdat ik aan alles twijfelde. De sportschool, mijn vijfde zwangerschap en ga zo maar door. Toen ik dacht alles op de rit te hebben overkwam mij na de geboorte van Pien mijn grootste veranderingen die mij sterker hebben gemaakt dan ooit. Ik werd ziek. Heel ziek. Mijn hormonen gingen na de bevalling van Pien met mij aan de haal. Ik had angststoornissen, zat op de bank zonder te weten dat ik een kindje had en zat in mijn eigen bubbel. Een onwijs heftige tijd die voor heel het gezin een hele grote impact had. Hulptroepen als een psychiater, drie maanden kraamzorg, mijn onwijs lieve coach Annemarie en niet te vergeten de keuze dat John een jaar is gestopt met werken zorgde er deels voor dat ik er bovenop kwam. Tot ik ineens inzag dat enkel ik hier verantwoordelijk voor was!  Met dit besef ben ik achter de computer gedoken. Ik wist dat ik nog niet beter was maar dit wel kon worden. Stap voor stap.  En daarmee begon mijn verdere avontuur en zoektocht. Ik dook in de wereld van hormonen, darmen en brein. Alles viel in elkaar. Ik was dus niet gek. Niet toen ik anorexia had en niet toen ik een psychose had. Ik was totaal uit balans. Studie op studie ben ik gaan volgen om te alles te gaan begrijpen. En tot de dag van nu doe ik dat nog . En ja, elke dag moet ik bewust leven (en dat is voor chaotisch type best lastig) en denken aan balans. En heel soms moet ook ik dan weer even op het juiste spoor gezet worden. Maar de kracht is dat ik dit nu zelf kan en weet waar mijn valkuilen liggen. Samen met positiviteit ben ik een heel gelukkig chaotisch sportief mens die van het leven is gaan houden!

Maar dit was niet het enige. Op het moment dat ik daar als een bubbel op de bank zat, 11 dagen na de geboorte van Pien, werd mijn vader ziek. Mijn vader was mijn alles, mijn beste maatje. De band die ik met hem had was en is niet te beschrijven. Hij wist wie ik was. In alle zware tijden zag hij diep van binnen wie ik echt was. Hij is nooit het vertrouwen verloren. Maar het belangrijkste wat hij als gave had: hij kon dingen met je bespreken zonder te oordelen. De mooiste en grootste les die ik ooit in mijn leven heb geleerd. Oordeel nooit en dan ook nooit zonder heel het verhaal te weten. Zie een probleem niet als een probleem op zich. Hoofdpijn komt vaak niet uit het hoofd. En een depressie is niet altijd enkel iets psychisch. En elke situatie is anders net als ieder mens. Dit gegeven gebruik ik dan ook als kracht voor mijn eigen bedrijf. Samen met mijn opleidingen en ervaringen probeer ik jou uit te leggen hoe het lichaam in elkaar zit. En wat voeding, hormonen, leefstijl, stress, rust & balans hier voor invloed op hebben. Ik ben nog steeds immens verdrietig dat wat ik nu wist er 30 jaar geleden niet was. Dat is dan ook mijn motivatie om dit anderen wel te mogen vertellen. Van baby tot ouderen! Kijken naar het totaalbeeld en verbanden leggen is mijn passie. Coaching en verbanden leggen met de disbalans in je lichaam is waar mijn vak uit bestaat. Ik investeer zo graag in jouw gezondheid, zodat jij weer in jouw lichaam gaat geloven. Enkel is motivatie en vertrouwen wat ik van de jou vraag. Gun jezelf het mooiste kado: je eigen ik!

               IK HEB ER ZIN IN OM FIT 2020 IN TE GAAN!

INHOUD VAN HET PROGRAMMA

Wij gaan samen jouw doelen bedenken met daarbij de tussendoelen. En natuurlijk ook je plan voor de rest van 2020! Dit doe je individueel of samen met je nieuwe daadmaatjes!

Een leuke dromen-en doelenplanner waar wij al jouw doelen gaan noteren

Je gaat de juiste beginstappen zetten om een gezonde Food, Move & Mind in je leven in te passen

Je gaat niet alleen leren over voeding maar ook over het proces wat hier bij hoort en hoe jij met verleidingen om kunt gaan zonder stress en schuldgevoel

Je gaat leren hoe je goed kunt plannen inclusief gezond eten!

Je gaat leren hoe je lichaam werkt en hoe je daar zelf grip op kunt krijgen en dus wel iets kunt doen aan al die vage klachten

Wij gaan voor woorden en niet voor daden, dus er zullen ook inspiratie en motivatieopdrachten zijn waar jij mee aan de gang kunt gaan

Je gaat leren wat spanning en ontspanning is en de invloed daarvan op je gewicht

Je gaat leren waarom je doet wat je doet en hoe je dat kunt veranderen

Je zult ervaren dat je met kleine veranderingen  al een groot effect kunt krijgen

Ik ga je leren dat je gezond kunt eten (en afvallen) zonder honger. En dan ook nog eens kunt genieten van eten.

Je gaat leren eten waarvan jij dacht dat het gezond was leren herkennen en wat je beter kunt eten

Je gaat op een leuke, efficiënte manier leren bewegen

Je gaat leren wat ontspannen is en hoe je tijd kunt maken voor ontspanning in je overvolle agenda

Wij gaan 6x live aan de knutsel en praat om jouw doelen helder te krijgen en leer ik je veel over jouw lichaam, geest en orde in de tent

Je gaat leren dat een gezonde leefstijl helemaal zo moeilijk nog niet is! En dat je echt geen uren in de keuken hoeft te staan, veel hoeft te sporten of stress hieromtrent over hoeft te hebben

Wekelijks kom ik online om al de vragen te beantwoorden!

Wekelijks een motiverende mail met opdracht en uitleg

Twaalf complete weekmenu’s met makkelijk te bereiden recepten om je zo de eerste zet te geven

Gastspreker Ruth van Erkel  van Opgeruimd met Ruth die jou heel goed de beginselen van een opgeruimd huis kan uitleggen

Dus nu jij klaar bent met al de bovenstaande klachten, gewoon met een frisse blik 2020 in wilt gaan en jouw voornemens om wilt zetten in doelen is het tijd voor actie! Klaar om de hormonen in balans te krijgen, minder moe te zijn, gezond te eten binnen het gezin en te begrijpen hoe jouw lichaam nu echt werkt! Klaar voor de start….af! Actie! Maar alles stap voor stap en doel voor doel. Daarom heb ik ook gekozen voor een half jaar programma. We nemen de tijd om jouw doel echt te laten slagen!  Jij gaat er achter komen wat voeding, rust, planning en balans in je lichaam allemaal voor jou kunnen doen! Voor 100%!

Jacomijn Dijkers

Anka leert mij hoe ik moet plannen: mijn huishouden, wat ik eet, mijn werk en afspraken. Hierdoor heb ik veel meer rust en overzicht in mijn (voorheen) chaotische hoofd én daardoor van ik ook nog eens af! En het belangrijkste van een TOP-coach: oordeelt niet, maar luistert naar je!!

Ruth-van-Erkel_b2.jpg

Ruth van Erkel

In het begin van mijn traject was ik boos en opstandig door alle veranderingen in mijn leefstijl. Nu ben ik blij en voel ik me lekker! Had ik maar eerder geweten wat ik nu weet. Zonder Anka was ik hier nooit aan begonnen!

Stacy_B2-e1547407888592.jpg

Stacy Hilgers

Door anders te leren gaan eten en het anders te gaan bekijken, ben ik veel meer in balans geraakt. Ik voel me steeds lekkerder in mijn vel zitten. Top coach Anka!

marja-1_edited.jpg

Marja Bastiaansen

Vorige week werd ik vijftig. Collega’s vroegen 1 voor 1 of ik dat niet erg vond. Kijk ik op een gegeven moment in de spiegel naar mezelf, wat vind ik nu hiervan? Momentje van bezinning. Ik zit voor het eerst in jaren weer goed in mijn vel. Zie er beter uit als ik in jaren heb gedaan (dat dat regelmatig tegen mij gezegd wordt helpt zeker). Paseer op mijn verjaardag de magische grens van de drie cijfers naar de twee. Ik heb weer meer over mezelf geleerd en heb ook mijn zelfvertrouwen weer terug. O ja, ik ben ook eindelijk mijn huis aan het opruimen. Ik ben er nog niet, maar ga er zeker komen mede dankzij Anka. Bedankt!!

 DE GROEP START 3 MAART! (mag je nog eerst lekker carnavallen)

  JOUW INVESTERING IN JEZELF! 

  VOOR DIT PROGRAMMA INVESTEER JE SLECHTS:

6 TERMIJNEN VAN €58,50,- VOOR HET HALF JAAR GROEPSPROGRAMMA INCLUSIEF 6 BIJEENKOMSTEN  EN WEKELIJKS ONLINE BEGELEIDING 

7 TERMIJNEN VAN €84,50,- VOOR HET INDIVIDUELE PROGRAMMA MET INTAKE EN 6 CONSULTEN  (individueel gaat op afspraak en kan per direct starten)

CALL TO ACTION! EEN GROOT DEEL KAN OOK NOG VERGOED WORDEN IN DE AANVULLENDE VERZEKERING