top of page
Zoeken

Aloe Vera

Aloë vera is een plant die in het westen wordt gehouden als kamerplant. In de stengels van de aloë vera plant zit gel. Deze gel heeft door de medicinale eigenschappen een positief effect op de gezondheid. Het bevat verschillende vitamines, zoals vitamine A, C, E, B3, B6, B11 en B12 en mineralen als, calcium, zink, ijzer, kalium, magnesium, natrium, koper, fosfor, strontium, tin, en kobalt. Deze plant beschikt over 20 verschillende aminozuren die belangrijk zijn voor het menselijk lichaam.Aloë vera gel kan zowel inwendig als uitwendig worden gebruikt. Inwendig wordt het gedronken als sap en uitwendig is kan het gebruikt worden als gel of crème. De voordelen hebben we voor je op een rijtje gezet.1. Verbetering van het immuunsysteem

Door de hoeveelheid vitamines en mineralen in de aloë vera gel wordt het immuunsysteem aangesterkt. Daarnaast worden aminozuren in het lichaam aangevuld waardoor het immuunsysteem een oppepper krijgt. Hierdoor is het lichaam beter beschermd tegen bacteriën en virussen waardoor je minder vatbaar bent voor bijvoorbeeld griep of een verkoudheid.

2. Stimulerend voor de stofwisseling

Het drinken van aloë vera sap zorgt voor meer energie. Dit komt doordat het de stofwisseling stimuleert waardoor de energiehuishouding weer in balans komt. Een goede stofwisseling zorgt er mede voor dat calorieën sneller worden verbrand. Dit heeft weer een positief effect op het gewicht, wat ons meteen bij punt 3 brengt.

3. Gewichtsverlies

Er zijn enorm veel manieren om gewicht kwijt te raken, denk aan diëten, afslankpillen, shakes of zware trainingen. Je kunt door het drinken van aloë vera drank op een gezonde en natuurlijke manier gewicht verliezen. Dit komt doordat het de stofwisseling in balans brengt. Het lipidengehalte wordt verlaagd waardoor vet eenvoudiger verbrand kan worden.

4. Ontgiftende werking

Aloë vera gel heeft een ontgiftende werking, het zorgt ervoor dat gifstoffen uit het lichaam worden verwijderd. Dit heeft een gunstig effect op de gezondheid; gifstoffen zorgen namelijk voor verzuring in het lichaam. Dit kan zorgen voor klachten als hoofdpijn, vermoeidheid, een doffe huid en een futloos gevoel. Aloë vera drank ondersteunt het reinigingssysteem van het lichaam waardoor gifstoffen, die veroorzaakt worden door vrije radicalen, beter kunnen worden afgevoerd. Het resultaat hiervan is dat lichamelijke klachten zullen afnemen.

5. Houdt de bloedsuikerspiegel in balans

Er zijn aanwijzingen dat aloë vera eigenschappen heeft om de bloedsuikerspiegel in balans te houden. Het zou er bij een hoge bloedsuikerspiegel voor zorgen dat deze weer daalt wat dus enorm positief is voor mensen met diabetes. Daarnaast zorgt het voor een gezonde werking van de nieren en de dikke darm, deze twee organen kunnen aangetast worden door diabetes.

6. Helpt bij maag- en darmklachten

Het drinken van aloë vera gel kan maag- en darmklachten verminderen. Het heeft een antibacteriële- en antischimmel werking. De gel wordt goed opgenomen via de slijmvliezen waardoor het snel resultaat biedt.

Ook bij de ziekte van Crohn kan het hulp bieden, deze ziekte wordt veroorzaakt door chronische ontsteking van de darmen. Aloë vera drank vermindert het ontstekingsproces en stimuleert de genezing van de darmen.

7. Vermindering van allergieën

Doordat het immuunsysteem een enorme oppepper krijgt door het gebruik van aloë vera sap zullen allergieën uiteindelijk afnemen. De gel van de aloë vera plant bevat meer dan 200 werkzame stoffen waar het menselijke lichaam baat bij heeft.