Zo eenvoudig, zo lekker en zo gezond. Het deeg is voldoende voor 8 broodjes.
Ingrediënten:
40 g kokosmeel
12 g psylliumvezel
40 g geraspte kaas bv Grana padano of violife kaas als je geen kaas kan verdragen
20 g gebroken lijnzaad
2 eieren
1 tl bakpoeder
2 el gesmolten kokosolie of roomboter
60 g amandel- of sojamelk naar keuze
Snufje Himalayazout
1 geklutst ei om het brood te bestrijken Eventueel pitten om te garneren.
Bereidingswijze:
Meng de ingrediënten door elkaar en voeg op het laatst de amandel- of sojamelk toe Nogmaals goed doorroeren en laat daarna het deeg even rusten zodat het stevig wordt en dat je er 8 mooie bolletjes van kunt draaien
Leg ze goed tegen elkaar aan in de vorm van je keuze
Bestrijk de bolletjes met geklutst ei voor een mooie afwerking en garneer het geheel eventueel met een paar pitten
Bak het breekbroodje ongeveer 25 tot 30 min op 180 graden
De baktijd is afhankelijk van je eigen oven
Tip: Maak in plaats van een breekbrood vier grote bollen. Voedingswaarden dan verdubbelen Je kunt naar smaak variëren met verschillende kruiden zoals Italiaanse of Provençaalse kruiden enz.