top of page
Zoeken

Breekbroodjes 8 stuks


Zo eenvoudig, zo lekker en zo gezond. Het deeg is voldoende voor 8 broodjes.


Ingrediënten:


  • 40 g kokosmeel

  • 12 g psylliumvezel

  • 40 g geraspte kaas bv Grana padano of violife kaas als je geen kaas kan verdragen

  • 20 g gebroken lijnzaad

  • 2 eieren

  • 1 tl bakpoeder

  • 2 el gesmolten kokosolie of roomboter

  • 60 g amandel- of sojamelk naar keuze

  • Snufje Himalayazout

  • 1 geklutst ei om het brood te bestrijken Eventueel pitten om te garneren.

Bereidingswijze:

  • Meng de ingrediënten door elkaar en voeg op het laatst de amandel- of sojamelk toe Nogmaals goed doorroeren en laat daarna het deeg even rusten zodat het stevig wordt en dat je er 8 mooie bolletjes van kunt draaien

  • Leg ze goed tegen elkaar aan in de vorm van je keuze

  • Bestrijk de bolletjes met geklutst ei voor een mooie afwerking en garneer het geheel eventueel met een paar pitten

  • Bak het breekbroodje ongeveer 25 tot 30 min op 180 graden

  • De baktijd is afhankelijk van je eigen oven


Tip: Maak in plaats van een breekbrood vier grote bollen. Voedingswaarden dan verdubbelen Je kunt naar smaak variëren met verschillende kruiden zoals Italiaanse of Provençaalse kruiden enz.