top of page
Zoeken

Review: De relatie tussen specifieke darmbacterien en ADHDTja, en dan heb je de eer een review te schrijven voor je opleiding:). En dat was best even buffelen moet ik je zeggen. Waar ga je het dan over hebben? Zowel @aldodorigo als ik hebben een passie voor ADHD. Nou, laten we zeggen: wat en wie kan er invloed hebben op ADHD? Hoe zit dit vanuit stofjes in het lichaam? De darm? Wat kunnen we zelf doen?


En laat ik nu heel veel poeponderzoek doen en daarin zien dat heel veel mensen een veelste lage akkermansiabacterie hebben. Deze akkermansia hebben we onder andere nodig voor een goede mucinelaag (slijmlaag) op de darm. En we weten bijvoorbeeld ook hoeveel deze bacterie invloed heeft op je gewicht (jaja, dus hier begrijp je weer uit dat enkel calorietjes tellen geen nut heeft. Het gaat erom wat je eet!). Kortom, I love de ADHD en Akkermansia. Dus toen wij voor onze eindopdracht een review moesten schrijven wisten wij wat ons te wachten stond. In de boeken, pubmed lezen, typen, in Jip&Janneke taal vertalen. Maar 26 augustus mochten we de laatste versie mailen.

Review: De relatie tussen  specifieke darmbacterien en ADHD
Review: De relatie tussen specifieke darmbacterien en ADHD


Dan bloos je wel even. Maar laten we hierin even niet vergeten te vermelden wat voor fantastische opleiding dit is. Door Dorethé heb ik zoveel meer vertrouwen als therapeut gekregen.

Kortom: deze review vonden wij de moeite waard te delen. Omdat we er echt trots op zijn! Op naar nog meer onderzoek. Want er is zoveel meer dan enkel een pilletje.


Dankbaar voor het vak. Dankbaar voor al het vertrouwen. Dankbaar....

En wil je hem lezen? Tadaaaa, hier is hij! Er zaten heel wat uurtjes in. Maar op zijn Anka's gezegd: "Ach, deden we effekes."


Knipoog....


reviewaldoankaversie26aug
.pdf
Download PDF • 438KB


Comments


bottom of page