top of page
Zoeken

Oefeningen Mind your Brains


Opdracht 1:

Van wens naar doen. Vaak willen wij iets maar doen wij het niet. Dit kan komen omdat een neurotransmitter tekort is, maar ook deels onze mindset die wij zo hebben geprogrammeerd dat wij onszelf iets aanpraten wat niet klopt met de realiteit. We gaan ons afvragen waarom doelen hebben zo belangrijk is.


Ontdekken waarom je de dingen doet die je doet. En ontdekken wat jij belangrijk vindt in plaats van dat jij je aanpast aan de rest van de wereld. We gaan proberen je te laten afrekenen met angsten en belemmeringen.


Samen kijken of jouw doel realistisch is. Je wilt afvallen omdat dit een droom van je is. Je wilt fit zijn, weer kunnen rennen met je kinderen, weer met tevredenheid in je badkleding staan.


Kortom: lekker in je vel zitten. Maar je denkt meteen: Het lukt mij niet. De angst overheerst. Je hebt jezelf aangeleerd dat je maar moet dealen met wie je bent. Dit komt niet omdat je dat echt zo voelt. Maar dit heb je jezelf aangeleerd door je eigen overtuigingen.


Maar je eigen ik mag een droom hebben! Het is realistisch! We gaan hier achter komen door een aantal vragen te gaan beantwoorden. In een eventueel persoonlijk gesprek of in de groepstraining gaan wij hier dieper op in. Natuurlijk mag je ook in de besloten facebookgroep jouw doel vertellen of hieromtrent vragen stellen.


Deze vragen kunnen je niet 1,2, 3 beantwoorden. Neem de tijd hiervoor.

Stel je eigen voor dat je alleen op een eiland zit en je mag in een fles een wens doen, een droom die niemand.


Je wilt maar het lukt niet...? Ik kan het niet, ik heb een droom maar het lukt toch niet, waarom kan ik het niet.


Het is niet goed te zeggen waarom je iets niet doet. Waarom iets niet lukt. Maar we gaan het nu omdraaien. We gaan nu naar je ware ik kijken. Deze ik zit diep van binnen en zal je altijd de weg wijzen. We gaan nu je ware ik een paar vragen stellen. Beantwoord deze ook met je ware ik dus niet de ik in je hoofd. Denk er niet over na maar schrijf het meteen op, zonder het stemmetje in je hoofd een kans te geven. Je mag de antwoorden invullen gericht op eten, maar liever vul je het ruim in!

IK! hou van: