Zoeken

Salade runderreepjes 1 persoon

Ingrediënten:


  • 150 gram runderreepjes

  • 1 zakje veldsla (75 gram)

  • 1 hand ijsbergsla

  • 1/4 komkommer

  • 1 tomaat

  • Tuinkers

  • Alfafa

  • Kiemen

  • ½ avocado

  • 10 gram pijnboompitten

  • Olijf- of kokosolie

  • Zeezout en zwarte peper


Bereidingswijze

  • Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak de runderreepjes 5 à 7 minuten, totdat deze gaar zijn.

  • Snijd ondertussen, de komkommer, tomaat, de avocado in blokjes en rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.

  • Leg de veldsla, rucola en ijsbergsla op een bord en verdeel de runderreepjes, komkommer, tomaat en de avocadoblokjes erover.

  • Breng op smaak met een snufje zeezout en zwarte peper.

  • Garneer met de pijnboompitten en de kiemen,tuinkers en alfafa.