top of page
Zoeken

Wat doet een zonnetje wonderen hè!

Zo wat een 2 superdagen hebben wij achter de rug. Oke, het bleek nog laagseizoen te zijn in Valkenburg en Suus had haar zinnen op Toverland gezet dus ach why not! En daar gaan alle remmen los. Ook voor mama! Achtbaan in en achtbaan uit….ook al wil je piekeren of peinzen: die hersens worden zo door elkaar geschud dat echt al je overwegingen meteen worden weggeschud. De beste vitamines zijn de vitamines fun! Met een dosis vitamine d erbij en hoppa! Let the spring shine!


En ja terugkomend uit onze 2 dagen fun voelde IK! mijn maag al weer borrelen. Want zoals sommigen van jullie weten  zijn mijn maag en darmen niet helemaal opgewassen tegen 2 dagen funfood! (al moet IK! zeggen dat IK! deze week toch nog even online mijn review over het goede ontbijt in het hotel wil geven). En dat betekent voor mij dus per direct terug in het gareel. Niet omdat IK! bang ben voor een kilootje meer. Nee, dat gedeelte heb IK! perfect in de smiezen. Maar wel omdat IK! weet als IK! dit niet doe dat mijn moeheid, vrouwelijke uitspattingen (waardoor een mug ineens een olifant wordt), mijn maag alle kanten van mijn lichaam heeft gezien, mijn handen ineens 6 lagen vel hebben en IK! gewoonweg ziek word.

Want tja, IK! ben natuurlijk niet voor niks in dit vak gerold. Na vele jaren van allerlei klachten was IK! er klaar mee. Diagnose fymbrio, reuma, me, depressie, pms, spastische darm….; echt IK! heb van alles gehoord. Na de geboorte van Pien ging het echt echt niet meer goed! IK! moest een andere richting gaan kiezen. En dat was er echt maar eentje op dat moment: de juiste! IK! wist dat IK! verantwoordelijk was voor mijn eigen lichaam en niet de artsen!

Cold turkey ben IK! mijn eetpatroon van gezond naar helemaal clean over gaan zetten. Met daarnaast de juiste suppletie en de juiste dosering rust. (wat tot op de dag van vandaag echt mijn struikelblok is). En ja, dat is pittig. IK! ben de laatste die gaat zeggen dat deze mindswitch niet zwaar is. Maar IK! wist ook dat als IK! zo doorging IK! doodongelukkig ging worden. En weet je? IK! hoef geen chronische slechte pillen meer. IK! ben zo goed als herstelt van alles! En natuurlijk blijf IK! op strenge controle bij mijn lieve ostheopaat en lieve collega. Want zoals je ook je huis moet poetsen moet dat ook met je lichaam.


Zeg IK! nu dat alles met gezonde voeding is op te lossen? Nee, maar wat IK! wel zeg is dat als jij nu de oorzaak gaat aanpakken, de oplossing voor de gevolgen ook gaan lukken. Wat IK! daarmee wil zeggen is dat het gewoonweg niet zo is dat alleen anders eten en meer sporten altijd tot gewichtsverlies gaat leiden. En een spastische darm is niet op te lossen met enkel een drankje. De pil doorslikken is niet de oplossing van je pms! Ga de oorzaak aanpakken. En ja dat is de juiste weg, maar verdomd moeilijk! Want er is geen protocol hiervoor. Want elk mens is anders. Was het maar zo makkelijk. Vaak start IK! met mensen te coachen om eerst hun leefstijl aan te pakken. Maar in de tussentijd weet IK! ook of er meer dingen spelen zoals vitamine D tekort, foute leverwaardes, hormoonproblematiek etc. Als deze al jaren spelen is de oplossing er ook niet binnen een paar weken crashen. Nee, stap voor stap gaan we dit, soms samen met behulp van een collega, uitstippelen en de verandering eigen maken.


Betekent het dan dat je nooit meer een off-sugarday mag hebben? Of betekent het dan dat je heel je leven aan de pillen moet zitten? Nee juist niet! Als je lichaam gezond is moet deze juist zelf in staat zijn om al deze processen goed te laten verlopen. Dat is uiteindelijk ook ons doel!


Maar het betekent wel dat je na 2 dagen foodfun je ‘gewone gezonde leefstijl’ weer moet herpakken. Meteen! Want dat is juist waar het vaak mis gaat. En dan….dan is die jojo al lang kapot en kan je weer van vooraf aan beginnen.


Sorry voor mijn filosofische teksten en uitspattingen. Maar soms wil IK!, coach Anka, het ook niet mooier maken dan het is. (Al is het dat wel als jij je weer fit in je eigen lichaam voelt). Het enigste wat IK! wilde zeggen: Een gezonde FOOD, MOVE & MIND is haalbaar…als jij het maar wilt en ja zegt tegen jezelf! O ja, met een vleugje vitamine fun!


IK! ga weer met frisse zin aan de gang met alle voorbereidingen voor komende week en geniet tussendoor lekker van het zonnetje!


Liefs Anka

Comments


bottom of page