top of page
Zoeken

Afdoden

Melaleuca-capsules Het reduceren van de bacteriën doen we met Melaleuca-capsules. Deze speciale capsules bevatten Teatree-olie, die pas vrijkomt in de darmen zelf. Daar aangekomen doodt het de virulente factoren-aanmakende bacteriën, zodat we deze later kunnen vervangen door bacteriën die hun werk wél doen. Je neemt 3 x 1 capsule per dag. Vind je dit erg onhandig, dan mag je ook ’s ochtends 1 en ’s avonds 2 capsules nemen. Krijg je een vervelende reactie op de capsules (krampen, onregelmatige ontlasting, vermoeidheid, hoofdpijn), dan mag je de dosering terugschroeven naar 2 x 1 of zelfs 1 x 1 capsule. Neem in dat geval even contact op om te overleggen over het schema.

Olive leaf extract

Olive leaf extract (Olijfbladextract, Olea europaea) is sterk werkzaam tegen schimmels, maar geeft doorgaans geen bijwerkingen (zoals sterkere middelen wel kunnen doen). We zetten het bij een schimmelinfectie vaak in om de toch al schimmeldodende werking van Melaleuca | Colloïdaal zilver te ondersteunen.Biopara of paracid

Het afdoden van de Enterobacteriaceae doen we met een combinatie van Melaleuca capsules en Bio-Para. Dit product bevat een combinatie van sterk werkende kruiden, die de bacteriën in de darmen afdoden. Ze werken tegen zowel de slechte als de goede bacteriën; maar de goede bacteriën doen op dit moment hun werk niet, dus die reductie kan geen kwaad. We bouwen de goede bacteriën uiteraard weer op gedurende de behandeling. Je gebruikt 2x per dag 1-2 capsules, afhankelijk van hoe het gaat. Bio-Para kan heftige reacties veroorzaken (buikpijn, diarree, hoofdpijn). Wees daarom voorzichtig met de dosering, bouw die rustig op en bouw verminder de dosering als dat nodig is. Lukt het helemaal niet, overleg dan even.


Samento Omdat je veel potentieel ziekteverwekkende micro-organismen in je darmen hebt en/of een mogelijk sluimerende virusinfectie, wil ik graag Samento / Cat’s Claw (Uncaria tomentosa) inzetten. Dit is een sterke ondersteuning voor het eigen immuunsysteem en reikt verder dan alleen de darmen. In de darmen is het een effectief kruid tegen allerhande schimmels, bacteriën en zelfs parasieten die er niet in thuishoren.


Colloidaal zilver / aloe vera

Het reduceren van de bacteriën doen we met de combinatie Colloidaal zilver / Aloë vera. Colloïdaal zilver doodt de virulente factoren-aanmakende bacteriën, zodat we deze later kunnen vervangen door bacteriën die hun werk wél doen. Het wordt echter snel opgenomen door de slijmvliezen van de mond en slokdarm. Om dit te voorkomen gebruik je het samen met Aloë vera-sap, dat zorgt dat het Colloïdaal zilver aankomt in de darm en daar zijn werk kan doen. Houd het mengsel dus ook niet (zoals op de verpakking staat) onder je tong, maar meng ze samen en slik het direct door. Neem van beiden 2x per dag een [halve] theelepel. Tip: Het Aloë vera-sap bederft snel. Vries het daarom in met een ijsklontjesvorm en ontdooi voor iedere 2-3 dagen een ijsklontje. Het Colloidaal zilver bewaar je buiten de koelkast en mag absoluut niet ingevroren worden. Krijg je een vervelende reactie op de supplementen (krampen, onregelmatige ontlasting, vermoeidheid, hoofdpijn), dan mag je de dosering terugschroeven naar 1 x 1 of zelfs 1 x 0,5 theelepel. Neem in dat geval even contact op om te overleggen over het schema.


Intenzyme of MBR De virulente factoren-producerende bacteriën trekken de virulente factoren (die uit enzymen bestaan) aan als een beschermend ‘jasje’. Daarmee zijn ze beschermd tegen eventuele antibacteriële stoffen die het lichaam zelf produceert, maar ook tegen de middelen die we inzetten. Intenzyme forte is zelf ook een enzympreparaat en breekt dit ‘jasje’ af, zodat de Melaleuca | Colloïdaal zilver/Aloe vera de bacterie ook daadwerkelijk kan doden.


Antedia Antedia is een supplement bestaande uit de vriendelijke gist Saccharomyces boulardii. Deze gist neemt de plaats in van parasieten zoals Blastocystis, en verdrijft ze daardoor uit de darm. Vervolgens kan de eigen darmflora (of de probiotica die we inzetten) de gist gemakkelijk onderdrukken om zelf die plek weer in te nemen.

Zwarte komijn

Omdat je aangeeft een gevoelige darm te hebben, wil ik daarnaast Zwarte Komijn inzetten. Dit ondersteunt de werking van de Melaleuca-capsules, en verbetert tegelijkertijd het darmslijmvlies waardoor het een beschermende werking heeft. Je kunt de Zwarte Komijn gewoon tegelijkertijd met de Melaleuca en Glutazyme innemen.

Comments


bottom of page