top of page

Meten is weten zeggen ze weleens! Nou, ook in dit geval is dat zo. Soms is het gewoon heel moeilijk om een visie te krijgen op het probleem. Je eet gezond, rust uit en hebt al heel veel gedaan om zonder stress het leven door te gaan. Je wilt weten wat het probleem is en of er misschien iets over het hoofd wordt gezien. Soms vraag ik je een onderzoek in te zetten om samen tot de oplossing te komen. Ik werk samen met divers labs zoals Biovis. Mijn labtest en Prohealth.  Deze labs hebben hun dienst bewezen en naast enkel het onderzoek uit te voeren kijken ze samen met de therapeut naar een mogelijke oorzaak.

Testen

Heb jij altijd al een test willen doen die ontzettend veel over je gezondheid laat zien? Wil je weten hoe fit je bent of je ergens een tekort aan hebt? Of loop je al een lange tijd met(vage) klachten die je niet kunt plaatsen? Tijdens de intake kijken we samen welke test voor jou nodig is. Zo kunnen we goed zien waar bij jouw verstoringen zitten waardoor jij je voelt, hoe jij je nu voelt!  Vanuit deze test kunnen wij een eventueel verder behandeltraject inzetten en hebben wij een persoonlijk inzicht in voeding, leefstijl en eventueel suppletie.

emb testen anka mertens praktijk ik

Waar testen we zoal op?

Hormonale belasting

Vrije radicaal belasting

Leverbelasting

Intolerantie

Darmverstoring

Parasiet- en schimmelbelasting

Adrenale Status (stress, bijnieren, cortisol, etc.)

pH balans (zuurtegraad van je lichaam)

Vitaminenstatus (denk aan vitamine D tekort, vitamine B, etc.)

Mineralenstatus (denk aan magnesiumtekort of zinktekort,etc.)

Spoorelementenpanel (denk aan een tekort aan jodium, koper, etc.)

Toxische belasting (gifstoffen in je lichaam)

Virale belasting (virus)

Bacteriële belasting

Pancreasinsufficiëntie (alvleesklier/insulineresistentie)

Mentale en emotionele stress

Schildklierproblemen

Hieronder vind je een aantal testen die er in de praktijk plaatsvinden! 

Voedselintolerantietest

Met deze test word je aan de hand van bloed getest op verschillende voedingsmiddelen. Op deze manier kun je vaststellen of je reageert op één of meerdere producten. Klachten zoals vermoeidheid, spijsverteringsproblemen, duizeligheid of huidproblemen kunnen hierop wijzen. Ook als je nu (nog) geen klachten hebt, kan er sprake zijn van voedselintolerantie.

Hormoonprofiel-onderzoek

In dit onderzoek worden aan de hand van speeksel de hormonen oestradiol, progesteron, testosteron en DHEA gemeten in je speeksel. Een verstoorde balans tussen deze hormonen kan de oorzaak zijn van verscheidene klachten als vermoeidheid, vruchtbaarheidsproblematiek, prikkelbare darm syndroom, PMS-klachten en overgangsproblemen. Dit onderzoek is er in een variant voor vrouwen en voor mannen.

Darmonderzoek

Dit onderzoek geeft aan de hand van fecesmateriaal informatie over de samenstelling van de bacteriën die in de darmen aanwezig zijn, of er schimmels en/of gisten zijn en of er spijsverteringsproblemen zijn. Het geeft een goed overzicht van de algemene gezondheidstoestand van de darmen. Vanuit dit onderzoek kunnen er diverse problemen aan het licht komen. In een darmonderzoek kunnen we zien hoe het met de lever gesteld is, of je hooikoorts komt van een te hoge histamine of bijvoorbeeld of er een mogelijke infectie in je lichaam speelt.

De voedselintolerantietest en het darmonderzoek kun je thuis uitvoeren. Nadat je dit hebt gedaan kun je de resultaten zelf, goed verpakt, opsturen naar het desbetreffende lab. Zij voeren het onderzoek uit en zodra ik de resultaten binnen heb ga ik de boeken in;-). Daarna gaan we samen de test bespreken en een verder traject uitzetten. Met jouw toestemming zal ik altijd de huisarts informeren, zodat deze op de hoogte is en mee kan denken in een eventueel therapieplan. Ik mag nooit diagnoses stellen. Daarvoor zal de arts altijd leidend zijn. 

Daarnaast werk ik nog met vele testen (denk aan mineralenstatus, vetzurenbalans, organische zurentest etc), om zo een goed beeld te krijgen van jouw problematiek! 

Wil jij graag onderzoek?

Het is mogelijk dit bij mij te laten doen zonder 1-op-1 consulten. Ik zal jouw test aanvragen en interpreteren. Ik zal hier 25 euro per kwartier voor rekenen. 

bottom of page