Meten is weten zeggen ze weleens! Nou, ook in dit geval is dat zo. Soms is het gewoon heel moeilijk om een visie te krijgen op het probleem. Je eet gezond, rust uit en hebt al heel veel gedaan om zonder stress het leven door te gaan. Je wilt weten wat het probleem is en of er misschien iets over het hoofd wordt gezien. Soms vraag ik je een onderzoek in te zetten om samen tot de oplossing te komen. Ik werk samen met divers labs zoals RP vitamino, Biovis. praktijk Wiersma en Prohealth. Ook start ik het consult vaak met de EMB-test die een heel goed beeld geeft over de diverse verstoringen. Deze labs hebben hun dienst bewezen en naast enkel het onderzoek uit te voeren kijken ze samen met de therapeut naar een mogelijke oorzaak.

EMB-test

Heb jij altijd al een bloedtest willen doen die ontzettend veel over je gezondheid laat zien? Wil je weten hoe fit je bent of je ergens een tekort aan hebt? Of loop je al een lange tijd met(vage) klachten die je niet kunt plaatsen? Tijdens de intake prik ik met een klein naaldje in je vinger. (Nee, hoor doet geen zeer). Nadat ik de test opgestuurd heb krijgen wij binnen 3-4 weken de uitslag. Vanuit deze test kunnen wij een eventueel verder behandeltraject inzetten en hebben wij een persoonlijk inzicht in voeding, leefstijl en eventueel suppletie.

emb testen anka mertens praktijk ik

EMB staat voor Energetisch Morfologische Bloedtest. Aha, laten we voor het gemak de afkorting EMB verder gebruiken. Iedere stof, ieder lichaam en alle onderdelen daarvan hebben een eigen specifieke frequentie of frequentiebereik. Als duidelijk is welk onderdeel welke frequentie of frequentiebereik uitstraalt, kun je dit zichtbaar maken, met behulp van verschillende apparatuur. Hieruit kun je veel informatie halen over de gezondheid van je cellen en organen en zo ook verstoringen waarnemen.

Door onze bloedvaten stroomt het bloed dagelijks 7000 keer rond met een zeer waardevolle lading. Het vasculaire systeem vervoert zuurstof, voedingsbestanddelen en afvalstoffen van orgaan tot orgaan, van cel naar cel.

Bloedtesten in de reguliere zorg kan bloedarmoede, ijzertekort en bepaalde infecties aan het licht brengen. Maar er kan nog zoveel meer uit het bloed gehaald worden! De EMB test is een bloedonderzoek met een andere, holistische, benadering die tekorten en/of verstoringen, algemeen bloedbeeld én energetische belastingen kan aantonen.

Waar prikken we zoal op?

Hormonale belasting

Vrije radicaal belasting

Leverbelasting

Darmverstoring

Parasiet- en schimmelbelasting

Adrenale Status (stress, bijnieren, cortisol, etc.)

pH balans (zuurtegraad van je lichaam)

B12-status

Vitaminenpanel (denk aan vitamine D tekort, vitamine B, etc.)

Mineralenpanel (denk aan magnesiumtekort of zinktekort,etc.)

Spoorelementenpanel (denk aan een tekort aan jodium, koper, etc.)

Toxische belasting (gifstoffen in je lichaam)

Virale belasting (virus)

Bacteriële belasting

Geopatische stress (stress van WIFI, zendmasten, etc.)

Pancreasinsufficiëntie (alvleesklier/insulineresistentie)

Mentale en emotionele stress

Schildklierproblemen

 

Daarnaast kijken ze ook naar onderstaande beelden;

Trombocyten (aantal bloedplaatjes)

Rode bloedcellen (erytrocyten)

Witte bloedcellen (leukocyten)

Hemoglobine (Hb, ijzer)

Hematocriet (Ht)

Mean Corpuscular Volume (MCV)

Mean Corpuscular Hemoglobin Concentration (MCHC)

Denk aan vermoeidheid, hormonale disbalans, darmklachten? Dan is de EMB-test zeker wat voor jou!

 

                                               Het EMB-pakket 279 euro 

 

  • Afname EMB Bloedtest (kan eventueel ook thuis afgenomen worden).

  • Ik vraag je een digitale intake in te vullen waardoor ik een goed beeld heb.

  • Je krijgt toegang tot het online programma waardoor je meteen aan slag kunt!

  • Na 3 á 4 weken volgt het plan-van-aanpak gesprek met persoonlijk leefstijlplan&advies

  • 2 maanden lang vragen mogen stellen via het online portaal

  • Na 4 weken  telefonisch naconsult 

  • 10% korting op supplementen

  • Natuurlijk is het altijd mogelijk een extra los consult in te plannen of over te stappen naar jij&ik 

Wil je enkel een EMB-test met uitgebreide uitslag en advies? De kosten zijn dan 189 euro.

                                                                       

                                               Ben je al klant? Dan kost een EMB-test 159 euro! 

Voedselintolerantietest

Met deze test word je aan de hand van bloed getest op verschillende voedingsmiddelen. Op deze manier kun je vaststellen of je reageert op één of meerdere producten. Klachten zoals vermoeidheid, spijsverteringsproblemen, duizeligheid of huidproblemen kunnen hierop wijzen. Ook als je nu (nog) geen klachten hebt, kan er sprake zijn van voedselintolerantie.

Hormoonprofiel-onderzoek

In dit onderzoek worden aan de hand van speeksel de hormonen oestradiol, progesteron, testosteron en DHEA gemeten in je speeksel. Een verstoorde balans tussen deze hormonen kan de oorzaak zijn van verscheidene klachten als vermoeidheid, vruchtbaarheidsproblematiek, prikkelbare darm syndroom, PMS-klachten en overgangsproblemen. Dit onderzoek is er in een variant voor vrouwen en voor mannen.

Darmonderzoek

Dit onderzoek geeft aan de hand van fecesmateriaal informatie over de samenstelling van de bacteriën die in de darmen aanwezig zijn, of er schimmels en/of gisten zijn en of er spijsverteringsproblemen zijn. Het geeft een goed overzicht van de algemene gezondheidstoestand van de darmen. Vanuit dit onderzoek kunnen er diverse problemen aan het licht komen. In een darmonderzoek kunnen we zien hoe het met de lever gesteld is, of je hooikoorts komt van een te hoge histamine of bijvoorbeeld of er een mogelijke infectie in je lichaam speelt.

De voedselintolerantietest en het darmonderzoek kun je thuis uitvoeren. Nadat je dit hebt gedaan kun je de resultaten zelf, goed verpakt, opsturen naar het desbetreffende lab. Zij voeren het onderzoek uit en zodra ik de resultaten binnen heb ga ik de boeken in;-). Daarna gaan we samen de test bespreken en een verder traject uitzetten. Met jouw toestemming zal ik altijd de huisarts informeren, zodat deze op de hoogte is en mee kan denken in een eventueel therapieplan.

Daarnaast werk ik nog met vele testen (denk aan mineralenstatus, vetzurenbalans, organische zurentest etc), om zo een goed beeld te krijgen van jouw problematiek!