Soms heb je van die dagen: dan wil je taart...Of een lekker ontbijt. Of gewoon iets anders. Nou dan is deze taart een frisse variant. Je moet even geduld hebben maar dan heb je ook wat! Hij is glutenvrij, lactose vrij en ook nog eens voor de vegetariër. Een perfect recept dus!
Ingrediënten:
Voor de bodem:
100 gr havermout
50 gr amandelmeel
50 gr kokosolie
3 el dadelstroop
2 el water
boter om in te vetten
Voor de vulling:
100 ml kokosyoghurt (of kwark op basis van soja van AH (niet te vaak gebruiken))
100 ml kokosmelk (uit blik of pakje)
1 tl vanillepoeder
2 tl kokosrasp
2 blaadjes gelatine (zelf heb ik agar agar gebruikt)
2 el water
Voor de topping:
6 verse aardbeien
20 blauwe bessen en bramen
2 el kokosrasp
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de springvorm in met boter.
Met het meel met de havermout. Laat de kokosolie smelten en voeg het mengsel toe.
Doe hierbij nog de dadelstroop en 2 el water. Goed blijven roeren tot het een mengsel is.
Als je havermout grof is kun je deze van tevoren nog in de blender klein maken.
Voeg de mix in de springvorm en maak een opstaande rand.
Zet de bodem in de oven en laat het op 180 graden 15 minuten goudbruin bakken.
Maak de gelatine of agar agar aan in water en maak deze verder aan zoals in de gebruiksaanwijzing.
Nu voeg je de kokosyoghurt/kwark, de melk, vanillepoeder en kokosrasp bij elkaar en meng deze.
Als laatste de gelatine/agar agar.
Zorg dat de bodem afgekoeld is en voeg het mengsel over de bodem.
En nu...wachten: 2 uur mag dit lekkere mengsel in de koelkast.
Daarna afmaken met het rood fruit en kokosrasp en dan: smullen maar!
Comments