top of page
Zoeken

Alle ballen in de lucht mama of niet

Thuisblijven tot 28 april. Bam, het nieuws klapten er bij velen weer in volgens mij. In ieder geval, volgens mijn appjes wel.


Laat ik eerlijk zijn; als je het mij vanmorgen om 12.00u had gevraagd was ik heel hard gaan huilen. Ik ben namelijk niet altijd zo goed in de realiteit voor ogen zien:). En mijn voornemen om van business-juf-mama- in-één te worden viel ook vet tegen.


Ik had zo geweldig beeld voor me; ik werken aan de tafel en de kindjes braaf hun huiswerk maken. En dan in de middag gingen ze lekker spelen of televisie kijken, terwijl ik het huis zou schoonmaken. En dan ging ik in de avond, zo rond 19.30u mijn work-out doen. Right! Nou, niet dus! Na 20 jaar mama zijn ben ik soms echt nog een struisvogel. Om twaalf uur zat ik naar een blanco beeldscherm te kijken, was mijn keuken ontploft en de kinderen vonden mij de verschrikkelijkste moeder die er was. En eigenlijk gaf ik ze gelijk.


'Ho stop, wat gaat er hier fout",dacht ik?


*Ten eerste: wijn! Iedere moeder heeft wijn nodig in deze situatie. En chocolade. Veel chocolade……


*Ten tweede: de acceptatie dat ik nu niet even hoefde te werken was er niet echt.


*Ten derde: structuur en afspraken. Ja, die waren er twee weken geleden wel gemaakt. Maar door de vele consulten en al het werk er omheen, was ik even veel van het thuisfront weg (weet je, hoe lekker soms een kantoortje van 21m2 kan zijn). En ik dacht dus even heel simpel: ‘Vanaf dinsdag ga ik dat gewoon helemaal fixen.’


Toen ik om half vier erachter kwam dat ik nog moest lunchen begon ik mijzelf best wel uit te lachen. Even zo zelfreflectie. Anka, even weer in haar chaoselement. Of noemen ze dat ‘alle ballen hoog houden’ element? Kijk, bij ons gaat het echt fout als we twee dagen achter elkaar geen eten in huis hebben. Dat is zo soort van graadmeter.

Gelukkig kan ik er tegenwoordig heel hard om lachen, even zitten en heel hard smeken dat het vrijdag is (dan mag ik altijd een glas wijn van mezelf).

Toen ik vanmiddag van een hele lieve medemama een berichtje kreeg dat er iets in de bosjes voor mijn huis lag (jaja, een flesje wijn) was ik er helemaal klaar voor! Ja, ook voor die fles wijn open te maken, maar hield het braaf bij de muntthee.

Niet denken maar doen! Relativeren en motiveren! Niet denken in beperkingen maar in mogelijkheden.


Dus:

•Kom maar op met die agenda en plannen maar samen metmanlief!

•Met mijzelf afspreken dat als ik thuis ben thuis ben en op de zaak op de zaak.

•En veel wijn en chocolade inslaan…..


En vooral bezig zijn met de maand april! Want naast dat ik tot minimaal 28 april de kans krijg om de geweldigste combi-ik--gooi-alle-ballen-in-de-lucht-en-vang-ze-ook op-mama te worden is het voor mij toch ook een feestmaand.


Want ik besta 5 jaar! En laat ik juist nu net deze maand wat meer tijd hebben om taartjes te bakken en een feestje te vieren. Ook een online feestje…maar feestvieren doen we!


En jij power ik? Hoe ga jij het allemaal doen tot minimaal 28 april? Lukt het jou al om een beetje te relativeren? Lukt het jou al om met je gezondheid bezig te zijn? Of het nu ja of nee is; ik wil jou heel graag meenemen in mijn feestmaand! Hou je mij ook in de gaten? Er komen hele leuke dingen op de planning komende weken. En die leren jou ook meteen om een hele goede acrobaat te worden!


Drinken wij samen digitaal een glaasje wijn..met een stukje chocolade❤️


Liefs Anka
Comments


bottom of page