top of page
Zoeken

Aloe vera...het middeltje tegen veel klachten

Aloë vera...het middeltje tegen veel klachten!


Ik heb één middeltje wat ik altijd in huis heb én mee neem op vakantie. Nou, die ik zelfs dagelijks neem: aloë vera. Maar ook heb ik altijd aloëveragel in huis. Zon te fel geweest? Smeren maar!


Maar waar is het nog meer goed voor?


1. Door de hoeveelheid vitamines en mineralen in de aloë vera gel wordt het immuunsysteem aangesterkt. Daarnaast worden aminozuren in het lichaam aangevuld waardoor het immuunsysteem een oppepper krijgt. Hierdoor is het lichaam beter beschermd tegen bacteriën en virussen waardoor je minder vatbaar bent voor bijvoorbeeld griep of een verkoudheid. Aangezien het immuunsysteem verbetert zie je vaak ook dat allergiereacties minder worden.

2. Het zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel.

3. Het bevordert de werken van nieren en dikke darm.

2. Je stofwisseling krijgt een boost. Het zorgt ervoor dat de energiehuishouding in balans komt.

3. Het zorgt voor gewichtsverlies doordat de stofwisseling verhoogd. Dus gewicht wellicht omlaag! O ja: je lipiden worden verlaagd dus ook de vetverbranding gaat omhoog.

4. Aloë vera zorgt voor ontgifting. Heb je veel afvalstoffen? Dan heb je automatisch ook meer verzuring. Dat zorgt weer voor allerlei vage klachten. Aloë vera zorgt ervoor dat de vrije radicalen beter worden afgevoerd.

5. Maag of buikpijn? Take a shot a day! Het heeft een antibacteriële- en antischimmelwerking. Het wordt snel in de slijmvliezen opgenomen. Daarom is het ook erg goed voor mensen met chronische klachten zoals crohn, coeliakie etc. Het zorgt er namelijk ook voor dat het ontstekingsproces wordt vertraagd.

6. Slechte adem, aften of mondzweertjes? Los 50 ml op in 100 ml water en neem het met kleine slokjes in.

7. Aloë vera helpt tegen menstruatieklachten en vruchtbaarheid. Het houdt de baarmoeder soepel.

8. Verbrand? Au!. Het koelt en herstelt de boel goed! Maar ook eczeem, acne, wondjes en ontstekingen worden minder door aloë vera. Het werkt verzachtend en hydrateert.

9. Last van reuma, artrose of stijve gewrichten? Aloë vera vermindert ontstekingen!


Ik denk dat dit al genoeg redenen zijn om eens te kijken naar een flesje en tube toch?


Comments


bottom of page