Zoeken

Aloe vera...het middeltje tegen veel klachten


Ik heb één middeltje wat ik altijd in huis heb én meeneem op vakantie. Nou, die ik dagelijks neem zelfs; Aloë Vera. Maar ook heb ik altijd Aloë veragel in huis. Zon te fel geweest? Smeren maar!

Maar waar is het nog meer goed voor?


Het is erg goed voor je immuunsysteem: dat snap je wel met al die vitamines, mineralen en aminozuren. Je bent zo beter beschermt tegen virussen en bacteriën.

Voordelen van aloë vera: 1. Verbetert je immuunsysteem Door de hoeveelheid vitamines en mineralen in de aloë vera gel wordt het immuunsysteem aangesterkt. Daarnaast worden aminozuren in het lichaam aangevuld waardoor het immuunsysteem een oppepper krijgt. Hierdoor is het lichaam beter beschermd tegen bacteriën en virussen waardoor je minder vatbaar bent voor bijvoorbeeld griep of een verkoudheid. Aangezien het immuunsysteem verbetert zie je vaak ook dat allergiereacties minder worden.

2. Het zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel.

3. Het bevordert de werken van nieren en dikke darm. 2. Je stofwisseling krijgt een boost. Het zorgt ervoor dat de energiehuishouding in balans komt. En door een hogere stofwisseling verbrand je weer sneller. 3. Gewichtsverlies

Dat betekent dus ook dat het invloed kan hebben op je gewicht. En je lipiden worden verlaagd waardoor ook hierdoor je vetverbranding beter wordt. 4. Aloë vera zorgt voor ontgifting. Heb je veel afvalstoffen? Dan heb je automatisch ook meer verzuring. Dat zorgt weer voor allerlei vage klachten zoals hoofdpijn, moe, slechte huid, slecht haar etc. Aloë vera zorgt ervoor dat de vrije radicalen beter worden afgevoerd. 5. Maag of buikpijn? Take a shot a day! Het heeft een antibacteriële- en antischimmelwerking. Het wordt snel in de slijmvliezen opgenomen. Daarom is het ook erg goed voor mensen met chronische klachten zoals crohn, coeliakie etc. Het zorgt er namelijk ook voor dat het ontstekingsproces wordt vertraagd. 6. Slechte adem, aften of mondzweertjes? Los 50 ml op in 100 ml water en neem het met kleine slokjes in.

7. Aloë vera helpt tegen menstruatieklachten en vruchtbaarheid. Het houdt de baarmoeder soepel.

8. Verbrand? Au! Smeren met aloë vera zorgt voor een snel herstel. Het koelt overigens ook de boel goed! Maar ook eczeem, acne, wondjes en ontstekingen worden minder door aloë vera. Ook stimuleert het de celstofwisseling en de doorbloeding waardoor de huid elastischer wordt. Het werkt verzachtend en hydrateert.

9. Last van reuma, artrose of stijve gewrichten? Aloë vera vermindert ontstekingen! Ik denk dat dit al genoeg redenen zijn om eens te kijken naar een flesje en tube toch?Contact:

Anka Mertens 

06- 39 58 79 44

Ankamertens@outlook.com

Crown businesscenter

Ericssonstraat 2

5121 ML Rijen

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
Handige links:

Aangesloten bij:

© 2019-2020 Anka Mertens | Webdesign: Ingrid Vreijsen | Fotografie: MOODZ Design & Jacomijn Dijkers