top of page
Zoeken

Applepie, en IK! ben zo blij!

Heb je het filmpje van zondagavond gezien?


Appeltaart met slagroom…..jammie!!! Maar ja het is natuurlijk niet zo hoe het hoort in het gezonde plaatje. En eigenlijk vind IK! de gewone appeltaart ook helemaal niet meer lekker. Het is zo zoet! Dus ben IK! internet weer eens opgedoken en onderstaand recept gevonden! En nee ook hiervan mag je geen 3 stukken. Maar 1 stukje…zeker! Ipv van de slagroom heb ik 2 eetlepels skyr honing gepakt!


Benodigdheden;

Springvorm van ongeveer 24 cm doorsnede


Voor het deeg:

500 gram havermeel. Tip; je kan havermout in je blender, blenden tot havermeel. Ik gebruik ook regelmatig boekweitvlokken! 100 gram zachte kokosolie of roomboter 4 eieren 4 el zoetmiddel, zoals honing 1 el kaneel 4 el amandelmeel 3 tl bakpoeder snuf zout snuf vanillepoeder of paar druppels vanillearoma eventueel

Voor de vulling

5 appels 5 vijgen 6 dadels 5 walnoten 1 tl kaneel hand rozijnen 1 el amandelmeel


Zo doe je het;

Snij de dadels en vijgen in stukjes. Kook water in de waterkoker en voeg het bij de rozijnen, dadel en de vijgen, zodat ze zacht kunnen worden. Verwarm de oven op 180 graden. Vet de springvorm in en doe eventueel bakpapier op de bodemplaat. Meng al de ingrediënten voor het deeg soepel met je hand. Begin met 3 eieren en is het deeg nog te droog dan voeg je het vierde ei toe of een deel ervan. Laat het deeg in de koelkast even rusten Snij ondertussen de appels voor de vulling in stukjes. Meng de kaneel door de appels en roer de gewelde rozijnen, dadels en vijgen er door. Verdeel het deeg in 3 stukken en bekleed met 1 deel de bodem en met het 2de deel de zijkanten en het 3de deel bewaar je voor de bovenkant. Strooi de el amandelmeel en het appelmengsel over de bodem en druk zacht aan. Breek de walnoten in stukjes en strooi over het appelmengsel. Maak van het overgebleven deeg stroken en leg ze over de taart. Bestrijk de stroken met (plantaardige) melk of ei. Plaats de appeltaart voor 30-45 minuten in de oven. Tip; hou de appeltaart aan het einde van de baktijd in de gaten dat hij niet te bruin wordt van de bovenkant. Leg anders de laatste 10-15 minuten aluminiumfolie over de bovenkant. Elke oven is anders en meestal ken je je eigen oven het beste.


Tip; krijg je hem niet in 1 x op (mag dus ook niet he haha) dan kan je de taart in punten snijden en invriezen voor de volgende x. Je kan hem dan (ontdooit) weer 5-10 minuten opwarmen in een oven van 160 graden.

Geniet van deze heerlijke gezonde appeltaart die het als ontbijt ook zeker heel goed doet!….appeltaart als ontbijt! Jammie!


Liefs Anka

bottom of page