I know: het is een seizoensrecept! Dus pak je kans als deze witte stengels er weer zijn:)! Maar in andere seizoenen kun je de asperges vervangen door groenten naar keuze.
Ingrediënten:
15 witte asperges, geschild en schoongemaakt
Plak zalm
Handje walnoten (gehalveerd, of heel grof gehakt)
Twee handen gemengde sla
150 gram cherrytomaten (gehalveerd)
Handje peterselie
2 bosuitjes in dunne ringetjes
Zout en peper vers gemalen
Dressing:
Eetlepel mayonaise (belgische mayo van de AH)
Een scheutje goede olijfolie
Een halve citroen
Zout en peper
Bereidingswijze:
Terwijl de asperges staan te koken, maak je even de dressing door de mayonaise, de olijfolie, een snufje zout en een snufje zwarte peper te mengen.
Rasp vervolgens de schil van een kwart citroen (dus de helft van je helft) en voeg dit toe. Pers de halve citroen vervolgens uit en voeg dit sap ook toe. Tip voor bij het raspen: alleen de gele schil, het witte wat daar direct onder zit is bitter.
Na 5 minuutjes giet je de asperges af. Verwarm wat olie in een koekenpan en voeg de asperges toe. Bak drie minuten en voeg dan de cocktailgarnalen en de hazelnoten toe. Bestrooi met een snuf zout en flink wat zwarte peper en bak twee minuten.
Haal de pan van het vuur en laat heel even afkoelen.
Maak de borden op! Begin met wat gemengde sla, en verdeel daar de asperges, zalm en walnoten over. Bestrooi vervolgens met tomaatjes, lente-uitjes en bieslook
Maak af met wat van die heerlijk frisse citroendressing.
Comments