top of page
Zoeken

Bananen flappen


Oliebollen, appelflappen, beignets…je kunt mij niet blijer maken! Maar goed omdat ik niet veel gluten kan verdragen ga ik altijd op zoek naar een andere variant! En jammie bij collega Sharon trof ik deze! Oké het bakken blijft een puntje…en nee je moet er ook niet veel nemen…, maar he…het is maar één keer oliebollentijd!


Bananenflappen Voor 16-20 stuks 3-4 rijpe bananen 135 ml amandelmelk 2 el honing 1 ei 100 gram boekweitmeel 1 tl bakpoeder Snufje zout


Halveer de bananen en snijd ze in tweeën of drieën. Doe de bananen in een kom en zet ze even apart. Meng in een kom de amandelmelk, honing, zout en ei. Voeg het meel beetje bij beetje toe en vervolgens ook het bakpoeder. Verwarm je frituur voor op 175 graden. Doop de banaan in het beslagen frituur ze 5-6 minuten. Draai ze halverwege nog eens om. Lekker!

bottom of page