top of page
Zoeken

Bloemkoolovenschotel 2-3 personen

Ingrediënten:

  • 400 gr bloemkool

  • 200 gr zoete aardappel

  • 75 gr geraspte violife kaas (of oude kaas)

  • 350 ml plantaardige melk

  • 2 el kikkererwtenmeel

  • snuf nootmuskaat

  • bosje verse bieslook


Bereidingswijze:

  • Verwarm je oven voor op 200 graden.

  • Breng een pan met ruim water aan de kook. Snijd de bloemkool in hele kleine roosjes. Kook de bloemkool in vijf minuutjes beetgaar.

  • Borstel ondertussen de zoete aardappelen schoon onder de kraan en snijd ze in dunne plakjes.

  • Zet een ovenschaal klaar. Leg daar een laagje zoete aardappelschijfjes in gevolgd door een laag bloemkool. Leg daarop weer een laag aardappel en sluit af met bloemkool.

  • Breng in een pan de melk aan de kook en voeg de geraspte kaas toe. Breng op smaak met een snuf zout en nootmuskaat. Klop alles met een garde tot een egale saus en maak hem iets dikker door twee eetlepels kikkererwtenmeel toe te voegen.

  • Schenk de saus over de groenten in de ovenschaal en sluit af met een extra snuf nootmuskaat. Zet de ovenschotel voor 30 tot 40 minuten in het midden van de oven.

  • Hak de bieslook fijn en strooi dit over de ovenschotel als deze uit de oven komt.



Comments


bottom of page