Zoeken

Bloemkoolrijst 4 personen

Ingrediënten:

  • 400 g bloemkool-rijst (zelf bloemkool fijnhakken of kant-en-klaar)

  • 100 g rode ui

  • 100 g taugé       

  • 100 g spitskool

  • 100 g prei        

  • 1 rode chilipeper

  • 1 teentje knoflook geperst

  • 2 eieren

  • 200 g kipfilet

  • Scheutje Kikoman sojasaus

  • 1 tl komijn

  • 1 tl kurkuma      

  • 1 tl gemalen koriander                     

  • 2 cm verse gember, geraspt

  • Versgemalen peperolijfolie

Bereidingswijze:

  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes, snijd de rode peper fijn en snijd de groente in kleine stukken

  • Verwarm in een grote koekenpan of wokpan een beetje olijfolie en voeg de komijn, kurkuma, koriander, geraspte gember en een scheutje sojasaus toe; wees vooral niet te zuinig met de kruiden!

  • Fruit dit even aan zodat de smaken lekker vrijkomen

  • Voeg nu de ui en geraspte knoflook toe en bak weer even kort mee

  • Voeg de kipfiletblokjes toe en bak deze mooi bruin

  • Voeg de fijngesneden rode chilipeper toe, samen met de rest van de groente, en bak de groente ca. 2-3 minuten mee

  • Kluts intussen de eieren en bak deze als een omelet

  • Haal de omelet uit de pan en snijd deze in reepjes

  • Zodra de groenten wat zachter beginnen te worden voeg je de bloemkool-rijst toe en bak deze nog enkele minuten mee

  • Breng de nasi op smaak met verse peper en eventueel nog een klein scheutje sojasaus

  • Serveer de nasi met de omelet-reepjes

  • Eet smakelijk!



Contact:

Anka Mertens 

06- 39 58 79 44

Ankamertens@outlook.com

Crown businesscenter

Ericssonstraat 2

5121 ML Rijen

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
Handige links:

Aangesloten bij:

© 2019-2020 Anka Mertens | Webdesign: Ingrid Vreijsen | Fotografie: MOODZ Design & Jacomijn Dijkers