Ingrediënten:
400 g bloemkool-rijst (zelf bloemkool fijnhakken of kant-en-klaar)
100 g rode ui
100 g taugé
100 g spitskool
100 g prei
1 rode chilipeper
1 teentje knoflook geperst
2 eieren
200 g kipfilet
Scheutje Kikoman sojasaus
1 tl komijn
1 tl kurkuma
1 tl gemalen koriander
2 cm verse gember, geraspt
Versgemalen peperolijfolie
Bereidingswijze:
Snijd de kipfilet in kleine blokjes, snijd de rode peper fijn en snijd de groente in kleine stukken
Verwarm in een grote koekenpan of wokpan een beetje olijfolie en voeg de komijn, kurkuma, koriander, geraspte gember en een scheutje sojasaus toe; wees vooral niet te zuinig met de kruiden!
Fruit dit even aan zodat de smaken lekker vrijkomen
Voeg nu de ui en geraspte knoflook toe en bak weer even kort mee
Voeg de kipfiletblokjes toe en bak deze mooi bruin
Voeg de fijngesneden rode chilipeper toe, samen met de rest van de groente, en bak de groente ca. 2-3 minuten mee
Kluts intussen de eieren en bak deze als een omelet
Haal de omelet uit de pan en snijd deze in reepjes
Zodra de groenten wat zachter beginnen te worden voeg je de bloemkool-rijst toe en bak deze nog enkele minuten mee
Breng de nasi op smaak met verse peper en eventueel nog een klein scheutje sojasaus
Serveer de nasi met de omelet-reepjes
Eet smakelijk!
Comments