Zoeken

Bloemkoolrijst 4 personen

400 g bloemkool-rijst (zelf bloemkool fijnhakken of kant-en-klaar)

100 g rode ui

100 g taugé       

100 g spitskool

100 g prei        

1 rode chilipeper

1 teentje knoflook geperst

2 eieren

200 g kipfilet

Scheutje Kikkoman sojasaus

1 tl komijn

1 tl kurkuma      

1 tl gemalen koriander                     

2 cm verse gember, geraspt

Versgemalen peperolijfolie


  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes, snijd de rode peper fijn en snijd de groente in kleine stukken

  • Verwarm in een grote koekenpan of wokpan een beetje olijfolie en voeg de komijn, kurkuma, koriander, geraspte gember en een scheutje sojasaus toe; wees vooral niet te zuinig met de kruiden!

  • Fruit dit even aan zodat de smaken lekker vrijkomen

  • Voeg nu de ui en geraspte knoflook toe en bak weer even kort mee

  • Voeg de kipfiletblokjes toe en bak deze mooi bruin

  • Voeg de fijngesneden rode chilipeper toe, samen met de rest van de groente, en bak de groente ca. 2-3 minuten mee

  • Kluts intussen de eieren en bak deze als een omelet

  • Haal de omelet uit de pan en snijd deze in reepjes

  • Zodra de groenten wat zachter beginnen te worden voeg je de bloemkool-rijst toe en bak deze nog enkele minuten mee

  • Breng de nasi op smaak met verse peper en eventueel nog een klein scheutje sojasaus

  • Serveer de nasi met de omelet-reepjes

  • Eet smakelijk!

Contact:

Anka Mertens 

06- 39 58 79 44

Ankamertens@outlook.com

Crown businesscenter

Ericssonstraat 2

5121 ML Rijen

CK Active

Oude kerkstraat 79

4921 XD Made

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
Handige links:

Aangesloten bij:

© 2019-2020 Anka Mertens | Webdesign: Ingrid Vreijsen | Fotografie: Marleen Fotografeert , MOODZ Design & Jacomijn Dijkers