top of page
Zoeken

Bloemkoolsoep met tomaat (4 personen)

Ingrediënten:

  • 500 g bloemkoolroosjes

  • 1 liter runderbouillon (max. 0,5 khd per 100g)

  • 300 g tomaten

  • 100 ml plantaardige melk

  • 1 el creme fraîche; heb je ook van oatly of ah op plantaardige basis.

  • 2 teentjes knoflook, gepeld en fijngesnipperd

  • Cayennepeper

  • Himalayazout & peper

Bereidingswijze:

  • Het liefste maak je de bouillon zelf van tevoren.

  • Je kunt zelf runderbouillon maken met mager rundvlees, soepvlees, groenten (selderij, prei, ui), peterselie, laurier.

  • Doe alle ingrediënten in een ruime pan en voeg water toe tot alles onder staat.

  • Breng de bouillon aan de kook (schep het schuim aan de oppervlakte regelmatig af).

  • Laat de pan minstens 3 uur op matig vuur trekken (je kunt de bouillon ook invriezen).



  • En anders kun je gebruik maken van runderbouillon zonder gist en suiker.

  • Pel de tomaten, dompel de tomaten enkele seconden onder kokend water, kort afkoelen, pellen en in blokjes snijden.

  • Laat de bloemkoolroosjes, knoflook en de bouillon 20 min. op een zacht vuur garen.

  • Voeg de melk toe.

  • Voeg 1 el crème fraîche toe.

  • Mix de soep en houd haar warm.

  • Breng op smaak met cayennepeper, peper en zout.

  • Giet de soep in voorverwarmde borden en versier haar met de tomaat. Dien goed heet op!

bottom of page