Ingrediënten:
500 g bloemkoolroosjes
1 liter runderbouillon (max. 0,5 khd per 100g)
300 g tomaten
100 ml plantaardige melk
1 el creme fraîche; heb je ook van oatly of ah op plantaardige basis.
2 teentjes knoflook, gepeld en fijngesnipperd
Cayennepeper
Himalayazout & peper
Bereidingswijze:
Het liefste maak je de bouillon zelf van tevoren.
Je kunt zelf runderbouillon maken met mager rundvlees, soepvlees, groenten (selderij, prei, ui), peterselie, laurier.
Doe alle ingrediënten in een ruime pan en voeg water toe tot alles onder staat.
Breng de bouillon aan de kook (schep het schuim aan de oppervlakte regelmatig af).
Laat de pan minstens 3 uur op matig vuur trekken (je kunt de bouillon ook invriezen).
En anders kun je gebruik maken van runderbouillon zonder gist en suiker.
Pel de tomaten, dompel de tomaten enkele seconden onder kokend water, kort afkoelen, pellen en in blokjes snijden.
Laat de bloemkoolroosjes, knoflook en de bouillon 20 min. op een zacht vuur garen.
Voeg de melk toe.
Voeg 1 el crème fraîche toe.
Mix de soep en houd haar warm.
Breng op smaak met cayennepeper, peper en zout.
Giet de soep in voorverwarmde borden en versier haar met de tomaat. Dien goed heet op!
Comments