top of page
Zoeken

Boerenkoolstamppot

  • 500 gram zoete aardappel (je kunt zoeteaardappelen ook vervangen voor knolselderij en bloemkool)

  • 300 gram boerenkool

  • 1 grote (zoete) ui

  • handje hazelnoten

  • beetje roomboter

  • 150 gram feta (violife)

  • optioneel:  pittige mosterd


-Schil de zoete aardappels, spoel goed af en snijd in parten. Verdeel over de bodem van de pan.

-Was de boerenkool en verdeel bovenop de geschilde aardappels.

-Voeg water toe, samen met een snufje zout, en kook deze rond de 20 minuten.

-Snij de ui in ringen

-Bak de hazelnoten in een pan een beetje bruin en zet ze apart

-Bak dan de uien bruin en draai het vuur uit

-Als de aardappels en boerenkool goed zijn, giet ze dan af en doe ze weer terug in de pan

-Voeg wat boter toe en stamp het geheel

-Serveer de boerenkoolstamppot op een bord met daarover heen de uien en hazelnoten


bottom of page