Ingrediënten:
125 gram broccoli-rijst of fijngehakte broccoli-stam
2 eieren
20 g kokosmeel
150 g gerookte zalm
200 g avocado
Kokosolie
Bereidingswijze:
Meng de broccoli-rijst samen met de twee eieren en 20 gram kokosmeel in een keukenmachine tot een soort dik beslag.
Verdeel het beslag in twee porties en bak deze in een koekenpan met een beetje kokosolie als een soort pannenkoek.
Verdeel daarbij het broccoli-beslag goed over de bodem en strijk deze glad met bijvoorbeeld de bolle kant van een lepel.
Bak de broccoli-toast op laag vuur met een deksel op de pan.
Kijk voorzichtig met een spatel wanneer deze klaar is om te draaien en bak ook nog even op de andere zijde totdat deze ook enigszins bruin wordt.
Haal de broccoli-toast uit de pan en leg op een bord.
Snij de avocado in plakjes, verdeel de zalm en de avocado over de twee borden.
Garneer eventueel met wat verse dille.
Comments