top of page
Zoeken

Cadeautjes


7 uur in de ochtend. Ik plof op de stoel en pak mijn laptop. Ik zit ergens midden in de huiskamer omdat de tafel overvol staat en de salontafel bezaaid is met allerlei spullen wat iets maken blijkt te hebben met de Sint en zijn pietermannen. Ja, ik moet eigenlijk heel veel opruimen…met nadruk op eigenlijk. Want ik heb geen zin. Sterker ik geniet van al de rommel! Het herinnert me aan het mooiste feest van het jaar.

Terwijl ik dit typ, rent Toontje de pup met een hele zak vol papier door de huiskamer. Mmmm….dit wordt wel iets te denk ik zo. Ik kijk een rondje om me heen en zie glazen, lege flessen, cadeautjes…heel veel cadeautjes, zakken met papier en vooral heel veel zooi. Altijd leuk die goede heiligman, maar hij mag eigenlijk 1 ding nog wel aanschaffen: dat die pieten nog een dagje langer blijven om de rommel op te ruimen en de kinderen weer in het gareel te krijgen. Want ik weet niet hoe het bij jullie zit maar mijn huis is nu niet echt Jan de Bouvrie-proof. Maar toch zit ik hier te typen terwijl ik zo de auto in moet voor een ritje opleiding in Hoofddorp. Ik ga vandaag de schoolbanken in voor een driedaagse cursus orthomoleculair sportconsulent. Laat terugkomend ga ik nog langs een zakelijk event waar ik ook onwijs naar uitkijk! Maar oké daar kom ik nog wel eens op terug. Even terug naar waar het over ging.


Degene die dit op 6 december organiseert, zal ook wel een vrouw en mama zijn. Normaal gesproken zou ik nu helemaal in de stress zijn en denken: en ik moet naar school en ik moet naar een zakelijk event en morgenvroeg heb ik klanten staan en en en…ahhhhh. Sinds ik heb geleerd om wat meer in het moment te leven (ieuwww Anka niet te eng gaan praten nu, maar het is wel zo) merk ik dat ik zoveel meer dingen los kan laten. Het betekent dus niet dat ik mijn huis nu moet laten versloffen als de grotten van de Freggles, maar ik er wel op mag vertrouwen dat John vandaag zijn honneurs prijzig waarneemt. (mama’s: 6 december: de beste dag om een papadag in te schakelen).

Zo ook met afvallen: telkens hoor ik mensen zulke lange-termijndoelen stellen. Op zich goed. Maar leef eens wat meer in het hier en nu. Wat wil je nu? Hoe gaat het nu? Eet je nu gezond?

Je hebt er niets aan om te denken wat is geweest of wat nog gaat komen. Nee, je doet het nu goed…daar draait het om!

He jij daar….je doet het NU goed! Ik herhaal het nog maar een keertje: NU! Be happy for that en ben trots op jezelf!

Dan ga ik nu gauw het to-dolijstje voor John maken…hij moet natuurlijk wel weten dat hij papadag heeft.


Lieve John: je doet het NU helemaal geweldig….tot vanavond…en niet vergeten de pantoffeltjes klaar te zetten he!


x Anka

Comentarios


bottom of page