Zoeken

Chinese kool met roerbakgroenten 2 personen

Ingrediënten:

  • 800 g chinese kool

  • 1 bosjes lente-ui

  • 1 paprika

  • 2 handen taugé

  • 3 eieren (pak eventueel no egg als je geen ei eet)

  • Scheutje soja-, amandel- of kokosmelk

  • Himalayazout & peper

  • 2 el olijfolie

  • Culieet of Kikoman (gezoet of ongezoet) naar smaak


  • Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes.

  • Snijd de paprika in stukjes.

  • Klop de eieren met de melk en een scheutje Culieet of Kikoman.

  • Meng vervolgens de helft van de lente-uitjes, taugé en paprika met peper en zout door het eimengsel. Verwarm kokosolie in een pan en bak hierin het eimengsel, keer halverwege.

  • Als het eimengsel klaar is, laten afkoelen.

  • Snijd vervolgens de chinese kool in reepjes.

  • Verwarm in een wok- of hapjespan olijfolie en bak hierin de chinese kool en de overgebleven lente-uitjes.

  • Snijd de omelet in reepjes en voeg toe aan de chinese kool.

  • Voeg naar smaak kruiden toe en eventueel naar smaak zout en peper.  


Serveer eventueel met rijst, frisse komkommersalade en zalm.