top of page
Zoeken

Chocopasta op een healthy way

Van de week kreeg ik van mijn collega een berichtje. Of ik wist welke chocopasta gezond was. Ehhh.....Ik ben diverse potten gaan bekijken maar de meeste lekkernijen zijn gewoonweg niet gezond. Zo de helft van een pot chocopasta bestaat uit suiker en vergeet ook de palmolie niet. Dus dan maar zelf aan de bak. Een lekkere zelfgemaakte pasta is dan toch de oplossing voor af en toe een pleasure guilty.


Ok, kom op! Aan de noot ehhh bak!


*250 gram hazelnoten of pak een zuivere notenpasta als je dat hakken niks vindt. (Of heel snel je chocolade wilt hebben!) *3 el rauwe cacaopoeder *3 el kokosolie (je kunt ook bijvoorbeeld hazelnootolie toevoegen) *1 tl vanillepoeder *snuf zout *100 gram gesmolten pure chocolade *2-3 el honing of een paar druppels zuivere stevia

*Eventueel een scheutje amandelmelk


Mocht je gaan voor de echte hazelnoten en niet voor de notenpasta volg de eerste stappen:


  • Verwarm de oven voor op 150 graden en rooster de hazelnoten voor 10-15 minuten in de oven.

  • Leg de bruine bollen op een schone theedoek.

  • Wrijf de velletjes van de noten. (gebruik de theedoek bijvoorbeeld)

  • Maal de hazelnoten in 5-10 minuten in een keukenmachine of blender tot een egale, romige massa.

  • Voeg halverwege een eetlepel kokosolie en hazelnootolie toe.

  • Hierdoor maak je het mengsel wat smeuïger en blijft het niet zo aan de zijkant plakken

  • Als het wel plakt dan even wegschrapen met een lepel.

  • Smelt dan de chocolade en voeg alle ingrediënten toe zonder zoetmiddel.

  • Voeg deze pas later toe op smaak.

  • Is de pasta te stevig dan kun je er een scheutje plantaardige melk toevoegen Jammie! Niet te veel he....gewoon een beetje. Want het is te lekker!






bottom of page