Zoeken

Courgettebootjes

Ingrediënten:

  • 100 g kipfilet of kipgehakt (mits zonder suiker)

  • 50 g fetakaas of violife

  • 1/2 courgette

  • 1/2 rode paprika

  • 2 el tomatenpuree

  • Olijfolie

  • Peper & zout

  • Kipkruiden (zonder suiker)

Bereidingswijze:

  • Snij de courgettes in de lengte doormidden en hol ze uit met een lepel.

  • Leg de courgettes op een met bakpapier beklede bakplaat en kruid ze met peper, zout & olijfolie.

  • Plaats de courgettes gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

  • Maak ondertussen het gehaktmengsel: snijd de kipfilet in blokjes, pureer de kipfilet in een keukenmachine of in het hakpotje van de staafmixer.

  • Meng enkele theelepels (naar smaak) kipkruiden en de tomatenpuree door het kipgehakt, maak op smaak met een beetje peper & zout.

  • Verkruimel de fetakaas/violife en meng deze door het kipgehakt.

  • Hak de rode paprika in kleine stukjes en meng deze ook door het kipmengsel.

  • Haal de courgettes uit de oven, vul ze op met het kipmengsel.

  • Strooi vervolgens een klein beetje geraspte kaas over de courgettes (ter garnering kan je eventueel wat cherrytomaatjes in plakjes snijden en op de kaas leggen.

  • Plaats de courgettes terug in de oven voor ongeveer 35 minuten totdat de kaas mooi goudbruin gesmolten is en de kip gaar is.



Contact:

Anka Mertens 

06- 39 58 79 44

Ankamertens@outlook.com

Crown businesscenter

Ericssonstraat 2

5121 ML Rijen

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
Handige links:

Aangesloten bij:

© 2019-2020 Anka Mertens | Webdesign: Ingrid Vreijsen | Fotografie: MOODZ Design & Jacomijn Dijkers