Zoeken

Courgettebootjes


Dit gerecht is zo lekker als lunch! Maar ook als diner met nog lekker wat rijst of zoete aardappel ernaast is hij om te smullen! En natuurlijk kun je er helemaal op los variëren!


Ingrediënten:

  • 100 g kipfilet of kipgehakt (mits zonder suiker)

  • 50 g fetakaas of violife

  • 1/2 courgette

  • 1/2 rode paprika

  • 2 el tomatenpuree

  • Olijfolie

  • Peper & zout

  • Kipkruiden (zonder suiker)

Bereidingswijze:

  • Snij de courgettes in de lengte doormidden en hol ze uit met een lepel.

  • Leg de courgettes op een met bakpapier beklede bakplaat en kruid ze met peper, zout & olijfolie.

  • Plaats de courgettes gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

  • Maak ondertussen het gehaktmengsel: snijd de kipfilet in blokjes, pureer de kipfilet in een keukenmachine of in het hakpotje van de staafmixer.

  • Meng enkele theelepels (naar smaak) kipkruiden en de tomatenpuree door het kipgehakt, maak op smaak met een beetje peper & zout.

  • Verkruimel de fetakaas/violife en meng deze door het kipgehakt.

  • Hak de rode paprika in kleine stukjes en meng deze ook door het kipmengsel.

  • Haal de courgettes uit de oven, vul ze op met het kipmengsel.

  • Strooi vervolgens een klein beetje geraspte kaas over de courgettes (ter garnering kan je eventueel wat cherrytomaatjes in plakjes snijden en op de kaas leggen.

  • Plaats de courgettes terug in de oven voor ongeveer 35 minuten totdat de kaas mooi goudbruin gesmolten is en de kip gaar is.