Ingrediënten:
2 courgettes
1 paprika
2 tenen knoflook
1 ui
150 gr linzen uit blik
400 gr tomatenblokjes (liefst zelfgemaakt)
50 ml water
2 el tomatenpuree
2 tl oregano
1 tl peterselie
snuf peper en zoutgeraspte kaas
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Optie is om er rundergehakt na behoefte aan toe te voegen.
Snijd de paprika in stukjes, snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Fruit de ui en de stukjes paprika aan in een pan met een klein beetje kokosolie.
Na een paar minuten voeg je de fijngesneden knoflook toe.
Bak de knoflook een halve minuut mee waarna je de tomatenpuree een minuutje meebakt.
Voeg dan de tomatenblokjes toe, een klein beetje water en de linzen.
Kruiden erbij en laat nu de saus zachtjes pruttelen.
Ondertussen snijd je de courgette in tweeën en maak je met een dunschiller mooie lange plakken.
Dan ga je laagjes maken.
Vet een ovenschaal in met een beetje olie.
Eventueel garneren met violife kaas en zo 30 minuutjes in de oven.
Garneer met een lekkere salade.
Commenti