Zoeken

Courgettelasagne

Ingrediënten:

  • 2 courgettes

  • 1 paprika

  • 2 tenen knoflook

  • 1 ui

  • 150 gr linzen uit blik

  • 400 gr tomatenblokjes (liefst zelfgemaakt)

  • 50 ml water

  • 2 el tomatenpuree

  • 2 tl oregano

  • 1 tl peterselie

  • snuf peper en zoutgeraspte kaas


Bereidingswijze:


  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • Optie is om er rundergehakt na behoefte aan toe te voegen.

  • Snijd de paprika in stukjes, snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

  • Fruit de ui en de stukjes paprika aan in een pan met een klein beetje kokosolie.

  • Na een paar minuten voeg je de fijngesneden knoflook toe.

  • Bak de knoflook een halve minuut mee waarna je de tomatenpuree een minuutje meebakt.

  • Voeg dan de tomatenblokjes toe, een klein beetje water en de linzen.

  • Kruiden erbij en laat nu de saus zachtjes pruttelen.

  • Ondertussen snijd je de courgette in tweeën en maak je met een dunschiller mooie lange plakken.

  • Dan ga je laagjes maken.

  • Vet een ovenschaal in met een beetje olie.

  • Eventueel garneren met violife kaas en zo 30 minuutjes in de oven.

  • Garneer met een lekkere salade.


Contact:

Anka Mertens 

06- 39 58 79 44

Ankamertens@outlook.com

Crown businesscenter

Ericssonstraat 2

5121 ML Rijen

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
Handige links:

Aangesloten bij:

© 2019-2020 Anka Mertens | Webdesign: Ingrid Vreijsen | Fotografie: MOODZ Design & Jacomijn Dijkers