Courgetti is te maken met een spiraalsnijder (Spirelli), maar je kunt ook plakjes schaven met een kaasschaaf en hier later slierten van snijden. Je kunt de courgetti rauw, gekookt of gebakken bereiden en variëren met verschillende sauzen en toppings. In het recept hieronder maken we bolognese saus!
Ingrediënten:
2 courgettes
1 rode ui
2 teentjes knoflook
400 gram kipfilet
250 ml gezeefde tomaten (liefst vers)
Kruiden naar smaak
140 gram tomatenpuree (ook liefst vers)
Groenten naar keuze toevoegen (champignons, lente-ui, paprika etc)
Bereidingswijze:
Snij de uiteinden van de courgette er af en haal ze door de spiraalsnijder.
Bak de kipfilet goudbruin in wat kokosolie en voeg hier de gesnipperde uit en knoflook aan toe.
Voeg de gezeefde tomaten en de tomatenpuree er aan toe en laat het op laag vuur indikken.
Bak de courgetti in zo 2 minuten zacht in een andere pan met wat kokosolie
Voeg de groenten na keuze toe
Breng de saus op smaak met kruiden

Comments