Water is soms zo saai. Wellicht kun je een boost gebruiken met een ander smaakje!
Tips voor detoxwater:
Zorg dat de ingrediënten zo min mogelijk pesticiden bevatten, kies bij voorkeur voor biologisch geteelde fruit en groenten.
Drink uit glas en niet uit plastic.
Was de ingrediënten altijd, ook de biologische varianten want deze kunnen aarde en bacteriën bevatten.
Snijd de groenten en fruit in grote stukken, mét behoud van de schil, zodat je zo min mogelijk vitaminen en mineralen verliest. Boen ook de citrusvruchten goed af, daar zit vaak veel gif op!
Bewaar je vers gemaakte detoxwater of fruitwater minimaal 3 uur in de koelkast voordat je het drinkt, een nacht echter geeft het lekkerste resultaat! Als je pot op is, vul je het aan met vers water. Je kunt het water maximaal 24 uur bewaren.
Er zit geen voedingswaarde aan het detoxwater of fruitwater, immers het fruit eet je niet echt op.
Tips voor kruiden: rozemarijn, koriander, tijm, peper, munt, kaneel, gember, steranijs of basilicum.
Tips voor groenten: venkel, komkommer, rabarber, wortel, tomaat, bleekselderij en biet.
Tips voor fruit: citrusvruchten, nectarine, perzik, meloen, ananas, lychees, aardbeien, kersen, mango, peer, appel, bramen, en frambozen.
Combinatietips:
Grapefruit en rozemarijn
Meloen steranijs en aardbei
Appel en kaneel
Komkommer dille en citroen