top of page
Zoeken

Dat was niet zo geplant!

DIT WAS NIET ZO GEPLANT!

Stress, paniek, onmacht, geen controle, boosheid, opluchting. Veel gevoelens zijn de revue gepasseerd. Bij een ander en ook bij mij. Als ik naar mezelf kijk als mens, ben ik vooral nuchter. Ik geloof in vertraging. Ik vind de wereld altijd al zo snel gaan en zelf ben ik ook behoorlijk snel:). Het is een goede reset en wellicht een besef. Raak totaal niet in paniek als ik geen boodschappen heb (water en een schep suiker in je water lost al veel op in nood) en sport in de achtertuin of maak een verre wandeling. Wat ik heel vervelend vond is onduidelijkheid. Wel dicht, niet dicht. Kinderen wel naar school of niet naar school. De keuzes die zijn gemaakt zijn niet fijn maar wel duidelijk.


Als moeder zijnde is het creatief denken. Maar goed, hoe fijn is het niet dat er rust komt voor al de kinderen in de wirwar wel of niet naar school. Ik laat dan ook even mijn eigen stress over de planning even achterwege. Ja, lastig maar hierin pak ik snel de rol over die het allerbelangrijkste is: ik ben mama! Belangrijker dan welke rol dan ook. Dus hop hop, spelletjes uit de kast, kopje thee, hutten bouwen en ik heb heel veel behang ingekocht.


Als ik dan kijk als ondernemer voel ik meer angst. En boosheid. Wat gaat er gebeuren? Kunnen wij ons hoofd boven water houden? En ja, gezondheid gaat voor. Juist dat is waar mijn praktijk voor staat. En ja, een ondernemer heeft risico. Dat neem ik op mij. Voor 100%. Maar spannend is het wel. En ik hoop dat iedereen in nood hulp gaat krijgen. Boos waarom de overheid bepaalde basismaterie niet vertelt. Waarom worden bepaalde supplementen niet alvast preventief ingezet? Waarom wordt er niet meer in het openbaar vertelt wat stress met het immuunsysteem doet. Als we zo door gaan hebben we over drie weken nog veel meer zieken. En dan bedoel ik niet ziek van Corona maar van de stress.


Maar na al het gesip en gedenk kwam er weer een oerkracht naar boven. Verdorie! Juist nu moet ik mij als therapeut laten zien! Juist nu moet ik er voor de medemens zijn. Ze helpen hun immuunsysteem te boosten, het stresslevel laag te houden en vooral te leren wat een gezonde leefstijl is en hoe je lichaam werkt. Want juist ik zeg altijd dat mensen wel een stapje terug mogen doen. En nee, de reden ervan is niet fijn. Daarbij komt dat wij er niet zelf voor hebben gekozen. En dat maakt het zo naar. Maar goed, kijk naar buiten nu: de zon schijnt en wij hoeven nog steeds niet 20 kilometer te lopen om water te halen.


En dat is wat ik dan ook de komende weken ga doen samen met mijn collega's van onder andere CK Active. Of het nu op kantoor is of online. Ik ga jullie helpen te laten zien dat wij heel veel zelf kunnen doen aan de sneltrein waar wij inzitten. Hoe jij je lichaam weer in balans krijgt en de rem weer kunt vinden. En vooral de stress kan reduceren in deze onzekere tijd.Ben jij er klaar voor? Nu we toch moeten vertragen is het wellicht wel juist de tijd om je meer met je eigen gezondheid (en dat van het gezin) bezig te houden. Wil jij dit leren? Wil jij graag een test om je vitaminestatus te bepalen? Bel mij dan snel op of stuur mij een berichtje. Dan ga ik jou helpen! Met een extra glaasje vitamine C om te proosten op een goede afloop van deze vervelende kwestie en op jouw gezondheid.


En dan ga ik nu heel snel aan de gang om voor jullie superleuke tips, recepten en mindsetoefeningen te maken! En snel nog wat emb-testen bestellen want ook over deze leuke actie hoor je meer!


liefs Anka

Comments


bottom of page