Zoeken

Doe jij mee met de detox?

Wat leuk dat je interesse hebt in het IK in balans-detoxprogramma.


Een hele eer om jou mogelijk te mogen begeleiden. Laten we als eerste de voordelen van een sapvastenkuur onder de loep nemen.

Dagelijks wordt ons lichaam blootgesteld aan afvalstoffen en toxines. Het verwerken gebeurt in het lichaam door de darmen, de lever en de nieren. Maar zelfs met een gezond lichaam is het in de huidige maatschappij niet mogelijk om alle afvalstoffen kwijt te raken. De lever is een superorgaan en helpt ons detoxificeren omdat we hoe dan ook te maken hebben met toxines in ons leven/lichaam. Maar bij een overdaad kan het al die ‘rotzooi’ op een gegeven moment niet meer verwerken en worden de toxinen opgeslagen in onze vetcellen en kunnen er allerlei gezondheidsproblemen veroorzaken. Denk hierbij aan vermoeidheid, lusteloosheid, verkoudheid, pijnlijke gewrichten en darmklachten.

Tijd om eens meer aan detox te denken!


De-tox = het ontdoen van afvastoffen/toxinen uit het lichaam.

Vaak denkt men gelijk aan sapvastenkuren, darmspoelingen, klysma’s maar je kunt op vele manieren detoxen. Denk eens aan de volgende voorbeelden, waarbij je lichaam zwaar belast wordt;


 • Roken

 • Alcohol

 • Slechte voeding

 • Suikerverslaving

 • Negatieve gedachten

 • Langdurige periode van overmatige stress

 • Trauma’s

 • Omgeving met luchtverontreiniging

 • Medicatie

 • Slecht dag- nachtritme

 • Te veel blauw licht van computer en televisie

Het stoppen met een verslaving of aanpassing van de leefstijl is dus ook een vorm van detox. Wellicht iets om over na te denken (knipoog). Tijdens het sapvasten komen de gif- en afvalstoffen vrij en worden deze afgevoerd.


Wat gebeurd er in je lichaam met sapvasten?


Ontzuren: In een gezonde situatie houdt het lichaam de zuurgraad van het bloed op een goed niveau, namelijk rond pH 7. Door bijvoorbeeld onze voeding, alcohol, stress en medicijngebruik kunnen er toch zure afvalstoffen in het lichaam achterblijven en wordt het lichaam te zuur. Tijdens het sapvasten ontstaat er weer een gezonde zuurgraad.

Autofagie: Tijdens het sapvasten wordt er een proces gestimuleerd in het lichaam dat autofagie heet. Er worden dan, niet goed functionerende onderdelen en afvalstoffen van de cel afgebroken. Vandaar dat het voor onze gezondheid belangrijk is om regelmatig te sapvasten.

Ketose: Tijdens het sapvasten worden er weinig koolhydraten gegeten. Het lichaam past zich hierop aan en schakelt over van suiker- naar vetverbranding. Het plaatselijk vet wordt gebruikt als energiebron. Dit noemen we “in KETOSE” gaan. Na gemiddeld één dag sapvasten gaan we al in ketose!

Beweging: Als men tijdens het sapvasten ook nog flink beweegt, stimuleren we de vetverbranding. De hoeveelheid beweging in de intensiteit is sterk afhankelijk van de basisconditie en gaan we dan ook persoonlijk bekijken.

Geest: Vasten is een prachtige gelegenheid om ook een geestelijk opruiming te houden. Stress, oude patronen en eventueel oud zeer kunnen losgelaten worden waardoor er ruimte komt voor nieuwe dingen. Een sapkuur kan een bijdrage leveren aan uw geestelijke gezondheid. Het is een uniek moment om uw doelen bij te stellen en nieuwe doelen te maken. Elke stap in de richting van een gezond lichaam kan een waardevol geschenk zijn.Voor wie is sapvasten niet geschikt?


-Mensen jonger dan 18 jaar -Zwangeren en zogende vrouwen -Ernstige verzwakte mensen -Sterk vermagerde mensen -Mensen die een eetstoornis (gehad) hebben -Mensen die ernstig ziek zijn -Mensen die geneesmiddelen gebruiken

Vooraf ga ik altijd na of er mogelijke complicaties zijn waarom iemand niet mee zou kunnen doen.

Hoe werkt het?


De detoxkuur bestaat uit vier fases: Voorbereiden, kuren en weer opbouwen. Vooral de laatste fase vind ik onwijs belangrijk: onderhoud! Zie een sapvastenkuur niet als een quick-fix om even wat af te vallen. Het is een mooie start en reset. Maar het gaat erom wat je daarna doet. Daarom is de persoonlijke begeleiding ook zo belangrijk! Iedereen kan een kuurtje doen. Echter is het belangrijk om goed te kijken wat je klachtenpatroon is op voorhand, je basisconditie en lichamelijke gesteldheid.

1. Voorbereidingsfase ( 3 dagen): Tijdens deze fase ga je het normale voedingspatroon geleidelijk aan afbouwen. Ik zal een aantal dagen van tevoren je persoonlijk gaan uitleggen hoe je dit kunt gaan doen en wat je kunt verwachten.

2. De Detoxfase/sapvastenfase (3 dagen): Mocht je al verder zijn en wij denken samen dat het lukt, kun je kiezen voor 6 dagen. Dit is de fase waarin je vast voedsel weg laat en 3 (of dus 6) dagen overgaat op sappen om zo je lichaam te ontdoen van opgestapelde slakken en gifstoffen. Natuurlijk zal ik online komen om je te motiveren en stimuleren.

3. De opbouwfase (5 dagen): Deze laatste fase bestaat uit het weer opbouwen van een normale en gezonde voeding met daarbij ondersteuning van de darmregulerende ondersteuning en versterking van de darmflora.

4. Onderhoudsfase: Hoe behoud je nu een gezonde leefstijl? Wat moet jij nu doen om de volgende stap te zetten? In mijn laatste online uitleg ga ik hier dieper op in. Ik ga uitleggen welke voeding er goed is en wat je kunt doen om nog wat meer ondersteuning te kunnen gebruiken!


De inhoud van het pakket is:


✓ Het infor