top of page
Zoeken

Doe jij mee met de detox?

Wat leuk dat je interesse hebt in het IK in balans-detoxprogramma.


Een hele eer om jou mogelijk te mogen begeleiden. Laten we als eerste de voordelen van een sapvastenkuur onder de loep nemen.

Dagelijks wordt ons lichaam blootgesteld aan afvalstoffen en toxines. Het verwerken gebeurt in het lichaam door de darmen, de lever en de nieren. Maar zelfs met een gezond lichaam is het in de huidige maatschappij niet mogelijk om alle afvalstoffen kwijt te raken. De lever is een superorgaan en helpt ons detoxificeren omdat we hoe dan ook te maken hebben met toxines in ons leven/lichaam. Maar bij een overdaad kan het al die ‘rotzooi’ op een gegeven moment niet meer verwerken en worden de toxinen opgeslagen in onze vetcellen en kunnen er allerlei gezondheidsproblemen veroorzaken. Denk hierbij aan vermoeidheid, lusteloosheid, verkoudheid, pijnlijke gewrichten en darmklachten.

Tijd om eens meer aan detox te denken!


De-tox = het ontdoen van afvastoffen/toxinen uit het lichaam.

Vaak denkt men gelijk aan sapvastenkuren, darmspoelingen, klysma’s maar je kunt op vele manieren detoxen. Denk eens aan de volgende voorbeelden, waarbij je lichaam zwaar belast wordt;


 • Roken

 • Alcohol

 • Slechte voeding

 • Suikerverslaving

 • Negatieve gedachten

 • Langdurige periode van overmatige stress

 • Trauma’s

 • Omgeving met luchtverontreiniging

 • Medicatie

 • Slecht dag- nachtritme

 • Te veel blauw licht van computer en televisie


Het stoppen met een verslaving of aanpassing van de leefstijl is dus ook een vorm van detox. Wellicht iets om over na te denken (knipoog). Tijdens het sapvasten komen de gif- en afvalstoffen vrij en worden deze afgevoerd.


Wat gebeurd er in je lichaam met sapvasten?


Ontzuren: In een gezonde situatie houdt het lichaam de zuurgraad van het bloed op een goed niveau, namelijk rond pH 7. Door bijvoorbeeld onze voeding, alcohol, stress en medicijngebruik kunnen er toch zure afvalstoffen in het lichaam achterblijven en wordt het lichaam te zuur. Tijdens het sapvasten ontstaat er weer een gezonde zuurgraad.

Autofagie: Tijdens het sapvasten wordt er een proces gestimuleerd in het lichaam dat autofagie heet. Er worden dan, niet goed functionerende onderdelen en afvalstoffen van de cel afgebroken. Vandaar dat het voor onze gezondheid belangrijk is om regelmatig te sapvasten.

Ketose: Tijdens het sapvasten worden er weinig koolhydraten gegeten. Het lichaam past zich hierop aan en schakelt over van suiker- naar vetverbranding. Het plaatselijk vet wordt gebruikt als energiebron. Dit noemen we “in KETOSE” gaan. Na gemiddeld één dag sapvasten gaan we al in ketose!

Beweging: Als men tijdens het sapvasten ook nog flink beweegt, stimuleren we de vetverbranding. De hoeveelheid beweging in de intensiteit is sterk afhankelijk van de basisconditie en gaan we dan ook persoonlijk bekijken.

Geest: Vasten is een prachtige gelegenheid om ook een geestelijk opruiming te houden. Stress, oude patronen en eventueel oud zeer kunnen losgelaten worden waardoor er ruimte komt voor nieuwe dingen. Een sapkuur kan een bijdrage leveren aan uw geestelijke gezondheid. Het is een uniek moment om uw doelen bij te stellen en nieuwe doelen te maken. Elke stap in de richting van een gezond lichaam kan een waardevol geschenk zijn.Voor wie is sapvasten niet geschikt?


-Mensen jonger dan 18 jaar -Zwangeren en zogende vrouwen -Ernstige verzwakte mensen -Sterk vermagerde mensen -Mensen die een eetstoornis (gehad) hebben -Mensen die ernstig ziek zijn -Mensen die geneesmiddelen gebruiken

Vooraf ga ik altijd na of er mogelijke complicaties zijn waarom iemand niet mee zou kunnen doen.

Hoe werkt het?


De detoxkuur bestaat uit vier fases: Voorbereiden, kuren en weer opbouwen. Vooral de laatste fase vind ik onwijs belangrijk: onderhoud! Zie een sapvastenkuur niet als een quick-fix om even wat af te vallen. Het is een mooie start en reset. Maar het gaat erom wat je daarna doet. Daarom is de persoonlijke begeleiding ook zo belangrijk! Iedereen kan een kuurtje doen. Echter is het belangrijk om goed te kijken wat je klachtenpatroon is op voorhand, je basisconditie en lichamelijke gesteldheid.

1. Voorbereidingsfase ( 3 dagen): Tijdens deze fase ga je het normale voedingspatroon geleidelijk aan afbouwen. Ik zal een aantal dagen van tevoren je persoonlijk gaan uitleggen hoe je dit kunt gaan doen en wat je kunt verwachten.

2. De Detoxfase/sapvastenfase (3 dagen): Mocht je al verder zijn en wij denken samen dat het lukt, kun je kiezen voor 6 dagen. Dit is de fase waarin je vast voedsel weg laat en 3 (of dus 6) dagen overgaat op sappen om zo je lichaam te ontdoen van opgestapelde slakken en gifstoffen. Natuurlijk zal ik online komen om je te motiveren en stimuleren.

3. De opbouwfase (5 dagen): Deze laatste fase bestaat uit het weer opbouwen van een normale en gezonde voeding met daarbij ondersteuning van de darmregulerende ondersteuning en versterking van de darmflora.

4. Onderhoudsfase: Hoe behoud je nu een gezonde leefstijl? Wat moet jij nu doen om de volgende stap te zetten? In mijn laatste online uitleg ga ik hier dieper op in. Ik ga uitleggen welke voeding er goed is en wat je kunt doen om nog wat meer ondersteuning te kunnen gebruiken!


De inhoud van het pakket is:


✓ Het informatieboekje met de uitleg.

✓ Reset 1 t/m Reset 5:

*Reset 1 bestaat uit hoogwaardig eiwitten, deze zijn rijk aan aminozuren. Tijdens het sapvasten dragen ze bij aan de instandhouding, herstel en groei van de spiermassa. Daarnaast wordt het afvallen gestimuleerd.

*Reset 2 bestaat uit groene algen, deze zijn een rijke bron van vitamines en mineralen. Tijdens het sapvasten binden ze de gifstoffen en zorgen ze ervoor dat gifstoffen niet opnieuw opgenomen worden.

*Reset 3 is een hoge dosering van kruiden die de gezondheid van de lever tijdens het sapvasten ondersteunen.

*Reset 4 is een hoge dosering van mineralen die tijdens het sapvasten het te kort aan magnesium aanvullen. Ze dragen bij aan het behoud van sterke en soepele spieren. Daarnaast wordt de natuurlijke energie in het lichaam geactiveerd. Deze processen zijn tijdens het sapvasten van groot belang

*Reset 5 is een zeer hoge dosering van goede darmbacteriën die tijdens de opbouw helpen bij het verteren van voedsel.

✓ Bitterzout 1 en Bitterzout 2

Bitterzout is een sterk laxeermiddel dat tijdens het sapvasten zorg draagt voor het legen van de darmen.

✓ Sapvasten menukaart

Een menukaart met sapjes en de ingrediënten

✓ Persoonlijke weeg- en meetkaart

✓ Pen

✓ pH-strips

Deze strips(meting via de urine) geven de pH-waarde van het lichaam aan. Als het lichaam langdurig een zuuroverschot heeft, kan dat vervelende aandoeningen, zoals reuma, artrose, ernstige vermoeidheid tot gevolg hebben. Als deze aandoeningen aanwezig zijn, kan een zuuroverschot dit verergeren. Vandaar dat een gezonde pH-waarde erg belangrijk is. Door het sapvasten gaat het lichaam ontzuren.

✓ Ketonen strips

Deze strips (meting via de urine) geven aan of er in het lichaam ketonen aanwezig zijn. Op het moment dat het lichaam energie nodig heeft, maar er weinig koolhydraten beschikbaar zijn, dan gaat het lichaam tijdens het sapvasten over op vetverbranding. Door deze vetverbranding ontstaan er ketonen in het lichaam. Dit noemen we "in KETOSE" gaan. Het lichaam wordt gedwongen om vetten als brandstof te gebruiken. Dit heeft als groot voordeel dat de plaatselijke vetcellen worden afgebroken

✓ 3 online bijeenkomsten waar ik je ga begeleiden.

✓ Gedurende de kuur motivatie, tips&tricks en mogelijkheid tot vragen stellen.


EN


Online programma IK in balans:

 • 66 complete dagmenu’s

 • Wekelijks 2 (video) lessen waarin ik jou alles ga leren over het brein en lichaam

 • Wekelijkse opdrachten en oefeningen om echt je eigen IK te worden

 • Powertalk hoe jij nu echt de switch kunt maken

 • Vragen stellen gedurende het programma van 66 dagen


Normaliter is de prijs van deze kuur 199 euro. Maar omdat jullie de eerste groep zijn waar ik dit ga aanbieden zal de prijs 139 euro zijn. Als je aanvullend verzekerd bent kun je nog wellicht een gedeelte van de coaching terug ontvangen van de zorgverzekering!


Praktische note (tja, die doen we dan ook maar meteen, hebben we dat gehad:));

 • De kuur start 22 maart.

 • Ik zal woensdag 17 maart om 20.00u de eerste introductie geven.

 • Woensdag 24 maart zal ik om 20.00u een powerboost geven om de officiële detox in te gaan.

 • Maandag 29 maart om 20.00u ga ik je uitleggen hoe je nu het beste door kunt gaan na de kuur om jouw gezonde leefstijl te behouden.

 • Mocht je mee willen doen, geef je dan voor 15 maart op ivm de leveringen van de pakketten. Het bedrag dient vooraf betaald te worden. Als het pakket opgestuurd moet worden zullen er 6,95 euro verzendkosten bij komen.

 • Het kan zijn dat je een deel vergoed krijgt. Dit kun je altijd bij mij nagaan!


Ik zou het onwijs leuk vinden om met jou de lente fris en fruitig in te mogen gaan. Mocht je je op willen geven hoor ik het heel graag!

Liefs, AnkaPs: wil je het nu echt heel goed aanpakken, kun je er altijd nog voor kiezen om de EMB-test erbij te doen. Zo zie je waar je echt tekorten hebt! De test kost nu 159 euro inclusief uitslag en advies op papier! Zijn er meerdere problematieken zullen we kijken of een 1-op-1 consult nodig is (deze wordt vaak deels vergoed).bottom of page