Zoeken

En van je piepapepernoot!





Kijk, je hebt pepernoten en kruidnoten, maar daartussen bestaat nog een heleboel meer. Iedere piet maakt zijn kruidnoten op een andere manier, wist je dat? Maar ik (Bakpiet Pedro) vind dit ook een erg goed recept. Sinterklaas vindt deze overigens ook erg lekker, dus bakken maar!


Wat heb je nodig?


  • 175 gram havermeel

  • 5 eetlepels amandelmelk

  • 12 gram speculaaskruiden

  • 60 gram kokosolie (gesmolten)

  • 5 dadels

  • 6 gram kaneel

  • 2 eetlepels honing

  • Een snufje zout

  • 7 gram wijnsteenbakpoeder


Hoe maak je het klaar?

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.

  • Pureer de dadels met een blender en zorg dat dit een mooi glad geheel is.

  • Doe alle ingrediënten in een kom en meng alles goed door elkaar (Tip van piet: meng eerst alle droge ingrediënten en doe daarna de rest er pas bij)

  • Bekleed de ovenschaal of bakplaat met bakpapier. Maak bolletjes van je deeg en leg deze op de plaat. Zorg ervoor dat je de bolletjes niet te groot maakt, want ze groeien in de oven! Grote pepernoten vind Sinterklaas niet zo lekker.

  • Bak ze vervolgens ongeveer 15 minuten tot ze een mooi kleurtje hebben!


Eet smakelijk! En is je recept geslaagd (of niet;-))?


Delen is leuk! #sintweek! Ik ben super benieuwd!




Contact:

Anka Mertens 

06- 39 58 79 44

Ankamertens@outlook.com

Crown businesscenter

Ericssonstraat 2

5121 ML Rijen

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
Handige links:

Aangesloten bij:

© 2019-2020 Anka Mertens | Webdesign: Ingrid Vreijsen | Fotografie: MOODZ Design & Jacomijn Dijkers