Ingrediënten:
100g garnaaltjes (of kip/beef)
Halve ui
1 tomaat
Komkommer
1 teentje fijn gesneden knoflook
Geraspte worteltjes
Handje mais
Stoofpeertjes
1 el verse fijn gehakte muntblaadjes
4 el zelfgemaakte mayonaise (zie recept)
Verse muntblaadjes (garnering)
1 el olijfolie
Limoen
Himalayazout & peper
Blokjes kaas van Violife (of gewone feta)
Handje noten
Bereidingswijze:
Snijd de tomaten in blokjes.
Snijd de ui in stukjes en bak ze op.
Snijd de komkommer in fijne blokjes (komkommer niet schillen!).
Vermeng de komkommer, tomaat, wortel, mais en knoflook met de fijngehakte muntblaadjes en de zelfgemaakte mayonaise.
Verdeel de salade in een cirkel op het bord.
Garneer met wat verse muntblaadjes.
Bak de scampi in de olijfolie.
Verdeel ze over de salade.
Als laatste voeg je de stoofpeertjes, noten en Violifekaas toe.
Eventueel kun je het aanvullen met wat quinoa.
Zelfgemaakte mayonaise:
Ingrediënten:
1 ei
1 el citroensap
1 el appelazijn
½ tl zout
250 ml milde olijfolie
Bereidingswijze:
Breek het ei boven een kom waar je staafmixer precies in past.
Voeg daarna citroensap, appelazijn, zout en olijfolie toe.
Zet de staafmixer voorzichtig op de bodem van de pot.
Begin nu met mixen: eerst een aantal seconden op de bodem van de pot.
Haal daarna de staafmixer langzaam maar geleidelijk omhoog.
Blijf mixen tot de olijfolie volledig op is genomen in de mayonaise.
Klaar!
Daarnaast kun je veel variatie aanbrengen! Hieronder vind je enkele suggesties:
Mosterd
Knoflook en tijm
Rozemarijn en peper
Bieslook en extra citroensap
Rode ui en peterselie
Mayonaise maken: zo mislukt het nooit
-Gebruik een heel ei. Normaal gebruik ik 2 dooiers in mijn mayonaise, maar met deze methode werkt dat niet.
-Gebruik een kom, pot of maatbeker met rechte randen waar je staafmixer precies in past.
-Haal de staafmixer langzaam maar geleidelijk omhoog: ga vooral niet te snel.
-Deze mayonaise is al heel erg snel klaar, dus er is geen reden om te haasten.
-Zorg dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Comentarios