top of page
Zoeken

Groene puree

Ingrediënten:


  • 500 g broccoli

  • 2 el olijfolie

  • 1 kleine ui, gesnipperd

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 100 ml amandelmelk naar keuze

  • 50 g violifekaas verkruimeld

  • 5 zwarte olijven zonder pit, in plakjes


Bereidingswijze:


  • Snijd de broccoliroosjes van de stronk, schil de stronk met de dunschiller en snijd het in blokjes.

  • Voeg een mespuntje zout aan de broccoli toe en kook alles in 5 min. gaar in een pan met ruim water.

  • Verwarm in een andere pan de olijfolie en fruit hierin zachtjes de ui en knoflook.

  • Giet de broccoli af en pureer de broccoli met de melk.

  • Schep de broccolipuree en de violife door het uimengsel en verwarm het zachtjes al roerend.

  • Breng het gerecht op smaak met zout en peper, schep de broccolipuree in een schaal en strooi de olijfplakjes erover als garnering.


Serveer met zalm/vis en groenten naar keuze




bottom of page