top of page
Zoeken

Groene quiche voor 4 personen


Ingrediënten:

  • 200 ml plantaardige melk

  • 6 eieren

  • 100 g babyspinazie of andijvie

  • 100 g gesneden boerenkool

  • LET OP! alle groentes mogen!

  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas of violifekaas

  • 1 kleine rode ui

  • 2 el olijfolie

  • Herbamare of selderijzout

  • Peper

  • Optioneel: 1 bakje tuinkers als garnering


Bereidingswijze:


  • Verhit de oven voor tot 180 graden Celsius

  • Bekleed een ovenschaal met bakpapier of vet deze lichtjes in met een beetje olijfolie

  • Snijd de helft van de rode ui in dunne ringen en bewaar dit als topping.

  • Snijd de rest van de ui in kleine blokjes

  • Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg de 2 el olijfolie toe

  • Voeg de gesneden rode ui, babyspinazie en boerenkool toe en bak mee totdat de spinazie geslonken is (ongeveer 2 minuten)

  • Voeg in een kom de eieren het eiwit, de melk, Parmezaanse kaas, Herbamare of selderijzout en peper toe en roer goed door

  • Voeg vervolgens de spinazie-mix toe, meng goed en giet het mengsel in de ovenschaal

  • Verdeel de uienringen over de ovenschaal

  • Bak de quiche ongeveer 55 minuten in de oven tot de eieren stevig zijn

  • Laat de quiche 10 minuten afkoelen voordat je deze serveert

  • Eet smakelijk!


Serveer het met een lekkere salade ernaast!




Comments


bottom of page