Ingrediënten:
200 ml plantaardige melk
6 eieren
100 g babyspinazie of andijvie
100 g gesneden boerenkool
LET OP! alle groentes mogen!
50 g geraspte Parmezaanse kaas of violifekaas
1 kleine rode ui
2 el olijfolie
Herbamare of selderijzout
Peper
Optioneel: 1 bakje tuinkers als garnering
Bereidingswijze:
Verhit de oven voor tot 180 graden Celsius
Bekleed een ovenschaal met bakpapier of vet deze lichtjes in met een beetje olijfolie
Snijd de helft van de rode ui in dunne ringen en bewaar dit als topping.
Snijd de rest van de ui in kleine blokjes
Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg de 2 el olijfolie toe
Voeg de gesneden rode ui, babyspinazie en boerenkool toe en bak mee totdat de spinazie geslonken is (ongeveer 2 minuten)
Voeg in een kom de eieren het eiwit, de melk, Parmezaanse kaas, Herbamare of selderijzout en peper toe en roer goed door
Voeg vervolgens de spinazie-mix toe, meng goed en giet het mengsel in de ovenschaal
Verdeel de uienringen over de ovenschaal
Bak de quiche ongeveer 55 minuten in de oven tot de eieren stevig zijn
Laat de quiche 10 minuten afkoelen voordat je deze serveert
Eet smakelijk!
Serveer het met een lekkere salade ernaast!
Comments