Havermoutvariaties
INGREDIENTEN; 50 GRAM HAVERMOUT 200 ML (PLANTAARDIGE) MELK + ÉÉN VAN DE
KEUZEVARIATIES
BEREIDINGSWIJZE; Begin de avond van tevoren. Meng alle ingrediënten door elkaar en laat het in de koelkast staan. Haal het de volgende ochtend uit de koelkast, roer het even door en eet koud of verwarm het eventjes.
KEUZEVARIATIES
SNELLE APPELTAART HAVERMOUT 1 appel 1 tl kaneel ½ tl citroensap 1 gedroogde abrikoos, fijngehakt
SNELLE CHOCOLATE CHIP YOGHURT HAVERMOUT 200 ml Bulgaarse yoghurt 2 el cacao nibs 1 tl vanillepoeder (van een vanillestokje) 2 el witte amandelpasta 2 el amandelmeel TROPISCHE HAVERMOUTPUDDING 75 gram gesneden mangostukjes 2 el kokosrasp 1 el chiazaad NOTEN BESSENHAVERMOUT 25 gram gehakte walnoten 60 gram blauwe bessen 2 el amandelmeel 2 el gebroken lijnzaad
CASHEW PERZIKHAVERMOUT 2 el cashewpasta 25 gram gehakte cashews 75 gram perzikstukjes ½ tl vanillepoeder (van een vanillepeul)
Broodvariaties
INGREDIENTEN; 200 GRAM AMANDELMEEL 50 GRAM KOKOSMEEL 4 EIEREN 100 ML KOKOSMELK OF AMANDELMELK 1 EL CHIAZAAD GEWEEKT IN 4 EL WATER (15 MINUTEN) 1 TL WIJNSTEENBAKPOEDER SNUF KELTISCH ZOUT SERVEER MET ROOMBOTER + ÉÉN VAN DE KEUZEVARIATIES VOOR ONGEVEER 5 PORTIES
BEREIDINGSWIJZE:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een cakeblik in en bekleed deze met bakpapier. Meng alle ingrediënten goed door elkaar, eventueel met een mixer of blender zodat het lekker luchtig wordt. Giet het beslag in de cakevorm. Zet het 25 minuten in de oven. Laat het afkoelen en bewaar in de koelkast. Serveer met een laag roomboter.
KEUZEMOGELIJKHEDEN:
LUNCH HARTIG BROOD KEUZEVARIATIES KERRIEBROOD 2 el kerriepoeder BASILICUMBROOD 1 el gedroogde basilicum 1 tl gedroogde oregano ZONGEDROOGD TOMATENBROOD 50 gram gehakte zongedroogde tomaatjes, in kleine stukjes OLIJVEN ROZEMARIJNBROOD 30 gram zwarte olijven in kleine stukjes 1 tl gedroogde rozemarijn ABRIKOZENBROOD 75 gram fijngehakte gedroogde abrikozen 1 el kaneel
ELF BEN IK EEN LIEFHEBBER VAN STAMPPOTTEN, LIEFST MET EEN GROTE BERG SPEKLAPPEN. ZEKER IN DE WINTER KUN JE ME ERIN BEGRAVEN. TOCH KRIJG IK VAN AARDAPPELEN ALTIJD SNEL WEER HONGER. DEZE HEERLIJKE ´AARDAPPELVRIJE´ STAMPPOTTEN ZIJN GELUKKIG WÉL VRIENDELIJK VOOR JE BLOEDSUIKER. EN OOK VOOR IN DE ZOMER:)
Ingrediënten:
De basis is ipv aardappelen knolselderij, bloemkool of zoete aardappelen.
2 el roomboter
Peper en zout
Eén van de keuzevariaties
Stampotvariatie
Bereidingswijze:
Schil de knolselderij, bloemkool of zoete aardappel en snijd deze in stukken.
Kook of stoom de knolselderij, bloemkool of zoete aardappel gaar in ongeveer 15 minuten. Bereid ondertussen de ingrediënten van je keuzevariatie (bakken en koken).
Pureer de knolselderij of zoete aardappel met de peper, zout en roomboter, dit kan met een staafmixer of in een keukenmachine.
Doe de puree in een grote kom of pan en meng de overige ingrediënten erdoorheen, of serveer deze los naar smaak. Serveer direct.
KEUZEVARIATIES
BLOEMKOOL STAMPPOT 300 gram kipfilet in stukjes gebakken, 1 bloemkool (in roosjes, gaar gekookt), 1 pakje santen (kokoscrème), 200 gram gare kikkererwten PASTINAAKHUTSPOT MET FETA 750 gram gekookte pastinaak in reepjes, 2 gekookte uien in stukjes, 2 el rode pesto, 100 gram verkruimelde fetakaas (of violife)
BOERENKOOL STAMPPOT 400 gram gekookte boerenkool, 1 gebakken ui in stukjes, 2 tomaten (in stukjes), 1 gebakken paprika (in stukjes), 4 runderhamburgers (gebakken in roomboter of kokosolie)
RATATOUILLE STAMPPOT 300 gram rundergehakt, 1 gebakken courgette in stukjes, 1 gebakken paprika in stukjes, 3 gebakken tomaten in stukjes, 1 gebakken aubergine in stukjes, 1 el Italiaanse kruiden
Stoofpotvariatie
INGREDIENTEN:
Kokosolie