top of page
Zoeken

Je bent goed zoals je bent

Gisteren tijdens de cursus kreeg ik de vraag of ik niet bang was dat we op het moment niet in uiterste leven aangezien er de laatste tijd nogal ophef is over onze mooie krullenbol Fajah en alle andere lieve meiden die denken dat ze niet mooi genoeg zijn. (overigens ook heren).

Ik wil even heel duidelijk zijn: ik ben niet de blogger die een andere blogger of collega gaat bekritiseren of met de grond gelijk gaat maken. Want he…ik ben ook maar een mens en heb het al heel druk om mijzelf in goede banen te lijden. Daarom ga ik niet in op Fajah haar vakinhoudelijke uitspraken. (oké 1 ding: sorry Fajah dat suiker suiker is te verklaren, maar op hoe bijvoorbeeld glucose en fructose door je lichaam worden opgenomen is een heel ander verhaal, maar essentieel voor je gezondheid). En ik ga de groene smoothiemeisjes ook niet vertellen dat een ei echt niet de menstruatie van een kip is. (oké dan….ja goed…ehh….een beetje kritiek mag wellicht).


Maar terug naar waar ik het over wil hebben. Wat ik merk is dat het op dit moment nooit genoeg is! We leven in een maatschappij waar de druk hoog ligt, er veel van je verwacht wordt en het gras bij de buren altijd groener is. Maar denk je nu echt dat de buurvrouw met haar sexy lingerie setje, drinkend aan een groene smoothie elke ochtend Nederland in Beweging op zet om daarna haar buikspieren te pijnigen en als afronding te gaan relaxen in een of andere yogastandje? Of denk je nu echt dat je altijd mooie en slanke collega dit voor elkaar krijgt omdat ze elke avond haar visje met rauwkost eet en als puur genot haar blokje 92% pure chocolade eet nadat ze haar dagelijks afbeulproces in de sportschool heeft gevolgd?


Mijn antwoord: noppes!

En ja dat horen jullie vanuit mijn mond. De moeder die vaak gezien wordt als leefstijlgoeroe, 5 kinderen heeft gebaard en iedereen denkt dat ze in de sportschool slaapt. Weet je: ik ben ook maar gewoon Anka, je buurvrouw is ook maar gewoon een vrouw die heel hard haar best doet en je collega is een lieve meid (man) die (denkt) heel hard voor haar zelf zorgt. En ook ik kijk regelmatig in de spiegel en denk…oke dan…..


Ik wil hiermee zeggen: iedereen is van binnen hetzelfde; dik of dun, groot of klein etc etc. Dat je soms iets aan dat vetlaagje moet doen klopt zeer zeker. Maar dit gaat alleen maar blijvend zijn als je van binnen heel veel van jezelf houdt. Want denk je nu echt dat als je eindelijk die sixpack hebt je tevreden bent? Nee dan komt er wel weer een ander cosmetisch aspect om de hoek!


Dit was mijn antwoord gisteren: voeding is meer dan dik en dun. Er is een essentieel verschil tussen voeden en vullen. Voeden heeft te maken met goed voor je lichaam te zorgen zodat jij veel prettiger in je lichaam gaat zitten (en dus gezond afslankt)….met of zonder sixpack!

Vullen dat is een ander verhaal. Die ik je graag nog eens uitleg…


Liefs Anka

bottom of page