top of page
Zoeken

Kapsalon 2 personen

Ingrediënten:


  • 2 grote zoete aardappels

  • 200 gram kipfilet

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 ui in stukjes

  • Scheutje tahin

  • 2 handen veldsla

  • 10 cherrytomaatjes

  • halve komkommer

  • 2 stengels lente-ui

  • olijfolie

  • 1 theelepel paprikapoeder

  • Italiaanse kaasvlokken of violife kaas

  • optioneel: verse bieslook


Knoflooksaus:

  • 6 eetlepels yoghurt

  • 1 teen knoflook

  • sap van part citroen

  • snuf peper

  • snuf zout

  • snuf kurkuma

  • snuf paprikapoeder


Bereidingswijze:


  • Verwarm de oven voor op 220 graden

  • Snij de zoete aardappel met schil in reepjes. (kook ze eventueel nog voor)

  • Verdeel de zoete aardappel op een bakplaat met bakpapier

  • Marineer de kipfilet met tahin, teentje knoflook en uitje

  • Bak de kipfilet gaar

  • Besprenkel de zoete aardappel met een beetje olijfolie en kruid met paprikapoeder. Hussel door elkaar.

  • Bak de zoete aardappel frites in 20/25 minuten gaar. Keer op de helft even om.

  • Voor de knoflooksaus meng je alle ingrediënten in een kommetje.

  • Snij de tomaatjes doormidden, de komkommer in blokjes en de lente-ui in ringen.

  • Verdeel de ijsbergsla en veldsla over de borden.

  • Verdeel hier vervolgens de helft van de zoete aardappel friet over.

  • Verdeel vervolgens de komkommer, tomaat en lente-ui over de borden.

  • Vervolgens de andere helft van de frietjes en eindig met de kip.

  • Garneer met verse bieslook, de kaas en een grote eetlepel knoflook saus.



Comments


bottom of page