Ingrediënten:
2 grote zoete aardappels
200 gram kipfilet
2 teentjes knoflook
1 ui in stukjes
Scheutje tahin
2 handen veldsla
10 cherrytomaatjes
halve komkommer
2 stengels lente-ui
olijfolie
1 theelepel paprikapoeder
Italiaanse kaasvlokken of violife kaas
optioneel: verse bieslook
Knoflooksaus:
6 eetlepels yoghurt
1 teen knoflook
sap van part citroen
snuf peper
snuf zout
snuf kurkuma
snuf paprikapoeder
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 220 graden
Snij de zoete aardappel met schil in reepjes. (kook ze eventueel nog voor)
Verdeel de zoete aardappel op een bakplaat met bakpapier
Marineer de kipfilet met tahin, teentje knoflook en uitje
Bak de kipfilet gaar
Besprenkel de zoete aardappel met een beetje olijfolie en kruid met paprikapoeder. Hussel door elkaar.
Bak de zoete aardappel frites in 20/25 minuten gaar. Keer op de helft even om.
Voor de knoflooksaus meng je alle ingrediënten in een kommetje.
Snij de tomaatjes doormidden, de komkommer in blokjes en de lente-ui in ringen.
Verdeel de ijsbergsla en veldsla over de borden.
Verdeel hier vervolgens de helft van de zoete aardappel friet over.
Verdeel vervolgens de komkommer, tomaat en lente-ui over de borden.
Vervolgens de andere helft van de frietjes en eindig met de kip.
Garneer met verse bieslook, de kaas en een grote eetlepel knoflook saus.
Comments