top of page
Zoeken

Kipkerriesalade

Ingrediënten:

  • 175 gr kipfilet

  • 120 gr plantaardige yoghurt

  • 2 flinke el mayonaise (suikervrij)

  • 1 kleine rode ui

  • 1 el + 1 tl kerrie

  • mespuntje gerookt paprikapoeder

  • citroensap

  • 100 gram ananas


Bereidingswijze:

  • Kook de kip en trek deze uit elkaar in kleine stukjes. Verhit wat kokosolie in een koekenpan. Voeg de kip toe en breng lekker op smaak met een snuf peper en zout, gerookt paprikapoeder en een theelepel kerrie. Schep goed om en bak het geheel een minuut of vijf.

  • Snijd ondertussen de rode ui heel fijn en het ananas in kleine blokjes.

  • Laat even afkoelen en meng ze vervolgens in een kom met alle andere ingrediënten. Proef even en voeg naar smaak nog extra kerrie of citroensap toe.

  • Bewaar de kip kerrie salade drie tot vier dagen afgesloten in de koelkast. Eet ‘m op getoast brood (liefst zelfgemaakte glutenvrij) of op een paar crackers!




bottom of page