Zoeken

Knolselderijfriet met brocolli/sperzieboontjes en zalm 2 personenen

Ingrediënten:

  • 1 Knolselderij (ongeveer 500 g )

  • Citroensap

  • Olijfolie

  • Peper & zout

  • Paprikapoeder

  • 500 gram broccoli

  • 500 gram sperzieboontjes

  • 2 stukjes zalm


Bereidingswijze:

  • Snijd de selderijknol met een groot keukenmes in plakken van ong. 1,5 cm dik.

  • Schil de plakken. Snijd dan elke plak in lange repen van 0,5 cm breed.

  • Besprenkel de repen met de rest van het citroensap tegen het verkleuren.

  • Blancheer de knolselderij repen 3 minuten in gezouten water.

  • Laat ze uitlekken en dep ze droog. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan, roer er de knolselderijrepen door, bak ze en kruid deze met peper, zout en paprikapoeder.

  • Stoom de brocolli en sperzieboontjes.

  • Marineer de zalm naar keuze en serveer deze.