top of page
Zoeken

Makkelijke broccolisoep

Broccoli wordt vaak omschreven als superfood. De groente houdt je cellen gezond, zorgt ervoor dat je niet zo snel oud wordt en wanneer je het regelmatig eet, voorkom je ook nog een heleboel ziektes. Je kunt de groente het hele jaar krijgen, waardoor je deze makkelijke soep dus altijd kunt maken. Zeker met deze natte en koude dagen is een soepje tussen de middag wel op zijn plek, vind je niet?


Daarnaast bevat broccoli DIM! Wat? Ja DIM! Een DIM-supplement wordt grotendeels genomen om onze hormonen terug in balans te brengen. De werking van een DIM-supplement gebeurt door de werkzame stof Diindolylmethaan. Deze stof zal er voor zorgen dat zowel bij mannen als bij vrouwen de hormonen mee terug herstellen. Ik zal er morgen eens wat meer over typen:). Eerst snel de broccoli op het vuur!


Wat heb je nodig?

+ 1 teen knoflook + 1 ui + 1 broccoli + 1 liter water + 2 bouillonblokjes (ik gebruik zelf gistvrije blokjes, kijk even goed naar de verhouding water/bouillonblokje voor je begint) + Een scheutje soya cuisine + Wat geitenkaas ter garnering + Zout en peper naar smaak


Wat moet je doen?

+ Snijd de knoflook en de ui en bak deze in wat roomboter glazig + Vervolgens snij je ook de broccoli, terwijl de knoflook en ui lekker wat sudderen + Los de bouillonblokjes op in het hete water + Doe de broccoli samen met je bouillon bij de knoflook en ui in de pan + Laat het geheel 5 minuten goed koken en voeg ondertussen de soya cuisine en wat peper en zout toe + Pureer de soep met een staafmixer of doe het in de blender + Serveer de soep in een mooie kom en doe er wat geitenkaas op + Eet smakelijk!


Wist je dat je de stronk van de broccoli kun je gewoon eten? Hierin zitten juist super veel vitamines. Gooi deze dus niet weg, maar snij hem gewoon op!

Comments


bottom of page