top of page
Zoeken

Meest gestelde vragen en tips voor de start met de detoxKan ik gewoon werken?

Je weet nooit hoe je je voelt tijdens de detox. Doe alles gewoon even een stapje minder deze dagen. Ben je onzeker erover? Plan dan de eerste dagen in het weekend. Je gaat je op den duur juist veel fitter voelen! Het is vooral het moment dat je in ketose komt dat er kan voor zorgen dat je je even wat moe kan voelen.


Ik neem al supplementen: moet ik deze door blijven slikken?

In de innerwavedagen word je genoeg ondersteund met de suppletie in het pakket. Mocht je suppletie van je therapeut krijgen voor speciale redenen overleg dan even wat het beste is.


Moet ik doorgaan met mijn reguliere medicijnen?

Ja! Weet dat de medicatie even wat minder kan werken. Het is daarom ook belangrijk in goed overleg te starten. Ook goede note om te weten dat de pil minder werkzaam kan zijn (al zal je toch moe zijn😊).


Mag ik de pillen ook oplossen in water?

Dat mag. Als je het lastig vindt om de capsules te slikken kun je veel capsules opmaken en via poedervorm innemen.


Moet ik de groenten koken?

Dit is niet nodig. Drink als je last van je maag hebt de sapjes niet te koud.


Mag ik in de afbouw en opbouwfase voedingsmiddelen vervangen?

Dit mag! Je kunt vis bijvoorbeeld vervangen voor kip. En een rijstwafel voor een maiswafel. Als de voedingswaarde maar ongeveer gelijk zijn. Vermijd intoleranties en allergieën sowieso. Deze moet je altijd vervangen voor andere voedingsmiddelen.


Kan ik blijven sporten?

Intensief sporten zal deze dagen niet altijd goed voelen. Doe een stapje terug wellicht. Ga kijken wat lukt maar ben lief voor jezelf. Lekker wandelen, yoga en meditatie is heel fijn deze dagen te doen.


Kan mijn ontlasting veranderen?

Ja, dit kan zeer zeker. We ondersteunen dit proces. Heb je echte klachten is het raadzaam om dit op te pakken met een darmspecialist. Dan is er meer werk aan de winkel. Een opgeblazen gevoel en wat meer gassen in je buik zijn een bekend verschijnsel in je detox kuur met voeding. Omdat je meer vezels eet moet je spijsverteringskanaal de tijd nemen om zich aan te passen aan je nieuwe dieet. Meer vezels stimuleert de groei van goede bacteriën, die meer activiteit in je darmenkunnen veroorzaken. En ja, daar horen soms even wat meer gassen bij. Soms kan je tijdelijk diarree krijgen of verstopping, sommigen gaan ineens veel vaker naar de wc. Je lichaam heeft echt de tijd nodig om te wennen. Kauw je eten zorgvuldig en langzaam, dit bevordert het verteringsproces. Ja, ook op je sapjes😊. Drink tot slot voldoende water.


Val ik af tijdens de kuur?

Meestal wel. Hou er rekening mee dat dit vooral 1,5 kilo maaginhoud is, wat er daarna weer aan kan komen. De overige kilo’s zijn per persoon verschillend. Het is belangrijk in te zien dat vooral je leefstijl daarna belangrijk is!


Mag ik groenten uit pot?

Dit is niet het advies. In potgroenten zit veel suiker. Wel mogen diepvriesgroenten. Zo mag je ook van tevoren groenten of sappen invriezen en later weer gebruiken.


Mag ik vaste voeding tijdens de kuur?

Nee, bij voorkeur niet. Het is wel je verteringsorganen echt de rust te geven, zodat ze kunnen focussen op herstel.


Ik heb last van schommelende bloedsuikerspiegels.

Juist dan is het goed om te kijken of je met een periode vasten met daarna maximaal 3x per dag volwaardig te eten je insulinepeil stabiel kunt krijgen. Lukt dit je niet? Vraag hulp bij een therapeut. Dan zit er vaak een andere oorzaak onder.


Hoe zit het met drinken?

Tussendoor mag je altijd onbeperkt water, groene thee en kruidenthee drinken. Bij een detox sapkuur geldt, hoe meer je drinkt, des te beter. Je helpt hiermee je lichaam sneller afvalstoffen te verwijderen.


Kan ik meer moe zijn?

Moe zijn aan het begin van je detoxkuur is normaal. Het kan worden veroorzaakt door het loskomen van giftige stoffen. Je zou denken dat het eten van gezond voedsel je meer energie zou geven, en je hebt gelijk! Maar ontgiften van cafeïne, suiker en vet voedsel kan ervoor zorgen dat je een paar moeilijke dagen doormaakt voordat je je energiek voelt. Je lichaam is enorm hard aan het werk, hou vol! Zorg dat je op tijd naar bed gaat en jezelf niet nog verder uitput met zware trainingsprogramma’s en overwerk. Ook als je te weinig eet zal de afwezigheid van calorieën een vermoeid en soms ook koud gevoel geven. De eerste dagen zijn vaak het pittigste. Daarna zal je energie toenemen en zul je je uiteindelijk geweldig voelen. Doe het rustig aan, eet verwarmend voedsel en geniet van je prestatie!


Kan ik hoofdpijn krijgen?

Als je stopt met koffie, bewerkte suiker en alcohol, is het zeer waarschijnlijk dat je ontwenningsverschijnselen gaat ervaren. Een van de effecten is hoofdpijn, met name ‘s middags en’ s avonds. Hoofdpijn ontstaat doordat je bloedvaten vernauwen ter bescherming van je organen (oa hersenen) en om de vrijgekomen gifstoffen zo snel mogelijk via de uitscheidingsorganen uit te scheiden. Het toevoegen van een halve theelepel cayennepeper aan lauw citroenwater te verwarmen kan helpen. Je hoofdpijn kan ook te wijten zijn aan spanning. Je voelt misschien opluchting door je borst, nek en rug te strekken. Tot slot: om giftige stoffen uit het lichaam te verwijderen, moet je voldoende water drinken om deze uit je systeem te spoelen. Streef naar 8-10 glazen water per dag!


Kan mijn humeur veranderen?

Onderduiken!!! Stemmingswisselingen zijn veel voorkomende detoxsymptomen in het begin van je detoxkuur. Terwijl je metabolisme zich aanpast aan je voedingsveranderingen, ben je misschien chagrijnig en prikkelbaar. Verschillende factoren kunnen prikkelbaarheid veroorzaken, zoals het afval dat in de bloedbaan circuleert, of de ontwenningsverschijnselen van cafeïne en suiker.

Ook als je last hebt van een candida of andere schimmelorganismen tegelijkertijd worden aangepakt, kunnen allerlei reacties in je lijf gebeuren, zoals allergiesymptomen en prikkelbaarheid. Vaak ervaar je na een week verbetering. Hou vol! Het is goed om goed met de therapeut te overleggen als je veel klachten ervaart en wat je kunt doen op langere termijn. En weet je: het lijkt nu op een strafweek, maar denk aan een week later. Dan ben je zoveel fitter.


Hoe gaat het met de bekende geurtjes?

Het is niet ongebruikelijk om een ​​sterke lichaamsgeur te hebben als een detox symptoom. Dit komt door het reinigingsproces en dat kan behoorlijk ongemakkelijk zijn! Je lichaam verwijdert niet alleen gifstoffen via de urine, je zweet ze ook uit. Hoe meer toxiciteit je in je lichaam hebt, hoe sterker je lichaamsgeur zal zijn.

Drink veel water om meer plassen en zweten te stimuleren, terwijl je je lever en nieren helpt al deze gifstoffen te filteren. Je kunt ook een sauna bezoeken. Soms kan het eten van kleine beetjes er voor zorgen dat je minder uit je mond stinkt en helaas… Smint en kauwgom is not done.


Ik kan het niet volhouden om niet te eten.

De detox heeft op ieder lichaam verschillende effecten. Een gedeelte ervaart geen honger, aangezien ze genoeg gevoed worden door de supplementen. Andere gaan wel een honger gevoel krijgen. Dat kan moeilijk zijn! Wil je het maximale effect uit je detox halen, is het belangrijk dat je volhoudt. Het is soms even door de zure appel heen bijten, maar velen gingen je al voor.


Dit is toch niet altijd vol te houden?

Nadat je de detox-kuur volledig hebt afgerond, is het belangrijk om zelf initiatief te nemen en een gezonde levensstijl te gaan hanteren. Af en toe iets lekkers hoort daar ook bij!

Wil jij graag hulp om een nieuw voedingspatroon vast te houden of juiste en gezonde keuzes te maken? Wij staan voor je klaar! Wij adviseren eens per half jaar de lichaam te resetten met een detox-kuur.


Als ik niet eet, kom ik dan niks tekort?

Precies om dit te voorkomen zijn de voedingssupplementen zo ontwikkeld dat je tijdens de detox alle benodigde vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Je hoeft je hier dus geen zorgen over te maken. Overigens hebben wij zoveel reserves (glucoseoverschot is extreem groot), dat even vasten soms helemaal niet erg is:). Lees hier maar eens wat insuline met ons doet.


Waarom maken we de sapjes zelf?

Het voorbereiden van eten zorgt ervoor dat je hersenen gaan resetten en snappen dat je moet gaan verteren. Natuurlijk zijn er genoeg detoxsapjes als je dit graag wilt op de markt. Echter kiezen wij er hier voor om zelf aan de gang te gaan. Zo leer je ook dat je tijd mag nemen om eten te bereiden.


De innerlife heeft een heftige smaak

Doe een paar druppels citroensap bij de Innerlife als je het smerig vind, dat neutraliseert de smaak. Of meng het met met vers geperste vruchtensap! Lees altijd even het etiket!

Drink de Innerlife heeeeel snel op, maar neem wel een afgestreken maatlepel!


Waarom is het beter of om een groentesap of om een vruchtesap te pakken?

Groenten en fruit samen gisten wat meer. Het is dus goed om deze wat meer te scheiden of het fruit bij de groentensappen te minimaliseren.


Ik heb een opgeblazen buik

Opgeblazen buik is een goed teken en duidt erop dat er heel wat op te ruimen is. De Innerlife is een bezem en ruimt heel je darmen op. Deze vertering (veroorzaakt door de kruiden) zorgt voor gasvorming, maar dat gaat de komende dagen verdwijnen! Als je nauwelijks ontlasting hebt, dan wil dat zeggen dat je geobstipeerd bent en verstopt, ook dat gaat komt goed!

Ik heb overal spierpijn

Het soort spierpijn gevoel wat je hebt is een bekende klacht. Dat is een goed teken, dit duidt op 'ontzuring'! De verzuurde afvalstoffen die zijn opgeslagen in spieren en weefsels komen nu in beweging. Dit veroorzaakt een soort spierpijn gevoel.


Bitterzout, magnesiumsulfaat, orale epsomzout – what’s in a name?

De chemische naam voor bitterzout is magnesiumsulfaat. Meestal wordt echter de benaming bitterzout gebruikt, maar je kunt hetzelfde product ook tegenkomen onder de namen orale epsomzout of Engels zout. Wij houden het lekker op bitterzout (omdat het bitter smaakt).


Wat doet bitterzout?

Bitterzout stimuleert de stoelgang (want magnesiumsulfaat bindt veel water aan zich…en met al dat water schoont u mooi uw maag-darmkanaal op!). Het wordt veelvuldig gebruikt, zoals bij een detoxkuur maar ook bij behandelingen in het ziekenhuis wordt het toegepast. Detox gaat makkelijker wanneer uw darmen zijn opgeruimd. Hoe kunt u dit bereiken? Gebruik bitterzout in aanvulling op een klysma, om naast de dikke darm ook de dunne darm te ondersteunen bij de reinigende werking. Bitterzout helpt ook bij de reinigende werking van de lever, de galblaas (opent de galwegen) en pancreas . Bitterzout is goede zelfzorg.


Bitterzout helpt bij een onregelmatige stoelgang en geeft ondersteuning bij het opschonen van het lichaam. En opschonen betekent eigenlijk altijd dat je je lekkerder voelt – zeg nou zelf, na een lekker bad, een saunabezoek, of een beauty behandeling voelt u zich toch ook beter? Uw lichaam van binnen lekker reinigen geeft ook een goed gevoel. In de vele lussen en plooien van uw darmen zitten vaak voedingsresten vast en daar gaan schadelijke bacteriën zich aan hechten. Een schone darm kan ook gemakkelijker voedingsstoffen opnemen. Je zult merken dat u zich beter gaat voelen!


Let op met….

We willen je graag goed informeren. Het is daarom belangrijk dat je weet dat het stimuleren van de darmwerking een effect heeft op de opname van medicatie, supplementen en natuurlijke voedingsstoffen. Wacht na inname van bitterzout minstens een uur met medicatie. Let ook op met het gebruik van magnesiumsulfaat. Ga ook nooit naast de detoxkuur zomaar de magnesiumsulfaat gebruiken! als u nierproblemen heeft. Overleg desnoods met een arts. Ook willen we je graag meegeven dat bitterzout nooit een oplossing is voor structurele problemen . Voor een structurele verandering is het wellicht nodig je voeding en levensstijl aan te passen. En daarnaast aanvullend 1-op-1 onderzoek te doen bij een therapeut.


En niet schrikken als…

je in eerste instantie een beetje last krijgt van neveneffecten als misselijkheid en hoofdpijn. Dit kan gebeuren, omdat er afvalstoffen in beweging worden gebracht in je lichaam. Maak je zich verder geen zorgen, uw lichaam is lekker bezig met een grote schoonmaak!


En hoe gebruik ik bitterzout dan?

Voor een milde stimulering van de darmwerking is 10 gram bitterzout nodig per glas water. Bij een sterke stimulering van de darmwerking wordt een grotere hoeveelheid, meestal 20 – 30 gram, ineens ingenomen, verdund met water, limonadesiroop, citroensap of appelsap (we zeiden het al, bitterzout smaakt bitter…) 1 eetlepel is ongeveer 10 gram.Hoe maak ik de sappen en smoothies?

Smoothies maak je met een blender en zijn wat dik en groente fijn worden gehakt vermengd met water, amandelmelk etc. Deze mag je ongeveer 400 ml per glas. Zie voorbeeld YouTube:.

Sappen maak je met een sapcentrifuge en deze haalt alleen de sap uit de fruit en groente, waardoor je alleen het vocht binnenkrijgt. Deze mag je 3 tot 5 glazen per dag 300 tot 400 ml per glas. Dit is wel de strengste variant van detoxen met de diepste reiniging, maar vergt veel discipline en karakter! Zie voorbeeld YouTube.

Je kunt morgen ook smoothies nemen ipv sappen! Neem in de ochtend een lekkere fruitsmoothie (met chiazaad of lijnzaadolie voor de vetten), 's middags een groentesmoothie (zijn minder lekker, maar wel gezond) en 's avonds een heerlijke verse gepureerde groentesoep met gistvrije bouillonblokjes.


Hoe leng ik mijn smoothies aan?

Het liefst met water of pure kokoswater. Geen melk, fruitsappen of yoghurt. Eventueel kun je bij de fruitsmoothies wat lijnzaad of chiazaad doen voor de goede vetten.


Wat mag ik drinken?

Drink veel water of kruidenthee om het lichaam van gifstoffen te reinigen. Dit zal helpen de gifstoffen uit je systeem te spoelen en de ontgifting versnellen. Denk bij kruidenthee bijvoorbeeld aan kamille of pepermunt (bestrijden voor maagklachten), zoethoutthee of kaneelthee (tegen zin in suiker) venkel tegen een opgeblazen gevoel.


En vooral:


Wees aardig voor jezelf, pak de rust die je nodig hebt. Als je je moe of slaperig voelt, luister dan naar je lijf. Ga slapen, ga mediteren, maak een ommetje of ga lekker naar de sauna.


Toi toi toi!


Jij kunt dit! Wij helpen je!


Liefs, Anka & Jeannette
Comments


bottom of page