top of page
Zoeken

Mijn visie op Corona...

De afgelopen week werd ik veel gebeld, geappt en heb ik klanten gesproken. En tja,allemaal ging het over Corona. Wat ik er van vind en wat mijn visie is. Laten we voorop stellen dat het niet aan mij is een mening hier over te uiten. We moeten ons nu uiteindelijk toch aan protocollen houden. Wellicht protocollen waar we het niet allemaal mee eens zijn, maar goed dat is nu eenmaal zo. Scholen gaan dicht, mensen blijven thuis, opleidingen worden gestaakt, beurzen zakken en er overlijden mensen. Heel naar en ook echt iets om bij stil te staan. Overigens is er voor mij persoonlijk wel een kanttekening dat wij dit bij meer dingen in de wereld moeten doen. Er overlijden echt veel meer mensen aan andere oorzaken. Maar goed, daar gaat het nu even niet over en nogmaals de tijd van discussie hierover lijkt voorbij.


Wat ik wel heel jammer vind is het feit dat wij met zijn allen te horen krijgen wat wij niet moeten doen, maar wat wij wel moeten doen horen we dan weer te weinig. Ik vind sowieso dat preventieve voorlichting over je eigen lichaam, weerstand en welzijn wat meer op de kaart mag komen. En dan bedoel ik niet de bruine boterham met kaas...

Nee, hoe werkt nu je lichaam en hoe komt het dat zaken fout gaat. Wat heb je nodig om dit ook weer optimaal te laten functioneren?


Als we kijken naar het Corona denk ik echt dat wij hierin een missing link hebben. Waarom is het zo moeilijk om iedereen te vertellen dat een goede dosis suppletie al veel kan helpen. Ter preventie maar ook nu in de heetst van de strijd. Want daar zit ook een verschil: mensen die het corona-virus hebben en de preventie om het niet te krijgen.

Laat ik voorop stellen dat we het dan nog niet eens hebben gehad over de leefstijl: voeding, stress, slecht slapen en ga zo maar door. Allerlei factoren die er voor zorgen dat ons immuunsysteem onderuit gaat. Wordt het geen tijd dat wij als individu gaan kijken naar ons eigen immuunsysteem? En dan heb ik het echt niet alleen over Corona. Want een goed immuunsysteem heb je nodig...voor alles. Laten we eens kijken of wij in staat zijn om eens goed naar onze leefstijl te gaan kijken.


Gert Schuitemaker verkondigde al in het artikel wat vitamine C kan doen voor onze gezondheid in deze situatie. In dat opzicht is China toch echt al wat verder.


Wat ik hier wil citeren is de mooie uitsprak van Gert. Sterk krachtig en duidelijk.


“Vitamine C ondersteunt uw immuunsysteem.

Vitamine C helpt het virus te doden en vermindert de symptomen van infectie.

Het is geen COVID ‘remedie’, maar niets is dat.

Het kan echter uw leven redden en zal de ernst van de infectie zeker verminderen.


Als iemand je vertelt dat het niet bewezen is, overweeg dan twee dingen:

1. Het is bewezen dat niets tegen COVID-19 werkt, omdat het een nieuw virus is.

2. Vitamine C heeft gewerkt tegen elk virus, inclusief griep, longontsteking en zelfs poliomyelitis.


Wat te doen:


Als je niets anders doet, begin dan meteen met vitamine C; minimaal 3 gram per dag, verspreid over de dag. Dat is een capsule van 1.000 milligram om de 8 uur, of een afgestreken theelepel poeder opgelost in een halve liter water, de hele dag gedronken. Als je slim en gemotiveerd bent, doe dan alle andere dingen die worden aanbevolen in onze vorige versie. Vitamine C beschermt tegen Coronavirus. Wanneer en als u een ‘bug’ tegenkomt dat mogelijk COVID-19 is, verhoogt u gewoon uw vitamine C-inname: een afgeronde theelepel (dat is 4 tot 5 gram) in water (die u helpt gehydrateerd te houden) om de 3 of 4 uur. En blijf het nemen.


Raadpleeg je een arts? Isoleer je jezelf? Ja en ja. Natuurlijk doe je dat; dat is jouw plicht jegens anderen. Vitamine C en de andere maatregelen zijn wat u voor uzelf doet.”


Ik wil ook benadrukken dat het belangrijk is te kijken naar de soort van Vitamine C. Zelf heb ik deze voor jullie in hogere mate ingekocht, dus no worry. Maar goed dat is niet belangrijkste (enkel handig te weten mocht je het lastig vinden). Niet elke pil vitamine C helpt namelijk. De gids van Richard de Leth geeft goed weer welke vorm voor jou goed is!

Het essentiële micronutriënt vitamine C kan de mens niet zelf synthetiseren en onze huidige maatschappij zorgt ervoor dat wij vitamine C nog meer verbruiken. Vitamine C gebonden aan calcium of magnesium, zoals calciumascorbaat of magnesiumascorbaat is hier het beste voor. Deze ontzuurde vormen neemt het lichaam beter op en irriteren bovendien de maag minder. Maar denk ook eens aan magnesium, zink, koper, mangaan, glutathion, selenium, zink, vitamine D en visolie.


Daarnaast is het dus ook heel duidelijk dat niet alleen een schepje vitamine C je immuunsysteem gaat boosten. Het is en en en....Als we dan een minuutje naar de spiegel lopen en onze leefstijl onder de loep nemen; hoe is het met jouw voeding, darmflora, ontgifting, beweging, stress, lichamelijke stress, sport (te weinig of juist teveel), bewerkte voeding, kunstmatig licht, nachtdiensten en ga zo maar eens door. Weet je hoeveel impact dit heeft op jouw immuunsysteem? Wat is de samenstelling van bacteriën in jouw microbioom? En dan moeten we toch echt gaan bedenken wat die antibiotica voor impact heeft op ons.


Ik ben dan ook heel blij dat dit is waar ik mensen dagelijks mee mag helpen. Balans en wetende dat het lichaam heel veel aan kan; ook het coronavirus! Moeten we het serieus nemen? Zeker! Moeten we protocollen opvolgen? Ja denk ik. We kunnen immers niet anders. Maar kunnen wij in de tussentijd iets met onze eigen gezondheid doen? Dat zeker!

Mocht je wat meer willen weten of wellicht willen kijken hoe het staat met jouw immuunsysteem? Laat mij het gerust weten! Ik doe ook online consulten dus dat is dan weer mooi als je niet naar buiten kunt:)


Veel sterkte als je al geveld bent of hoest en vooral: laat je echt niet gek maken!


Liefs AnkaComments


bottom of page