top of page
Zoeken

Mineralen

Mineralen

Mineralen zijn de bron van al het leven en de basis van voeding, omdat het menselijk lichaam uit ongeveer 4% mineralen bestaat. Mineralen beheersen elk orgaan en alle elektrische impulsen in het lichaam. Mineralen, zoals de 50 miljard cellen in ons lichaam die zij voeden, zijn afhankelijk van elkaar voor hun werking. Daarom hebben we het volledige spectrum nodig, net als bij planten. Maar als mineralen niet meer in de bodem voorkomen, bevatten planten ook geen mineralen meer en ontstaan er tekorten. Minerale suppletie is daarom essentieel.

We kunnen niet langer overleven zonder vitaminen en mineralen. Zonder mineralen kunnen vitaminen niet worden geabsorbeerd. Vitamines zijn eigenlijk zinloos in de afwezigheid van mineralen. Ons lichaam heeft mineralen nodig (meer dan 100 mg/dag) en sporenelementen (minder dan 100 mg/dag). De belangrijkste mineralen zijn calcium, magnesium, natrium, kalium en fosfor. Sporenelementen omvatten ijzer, zink, koper, mangaan, selenium, jodium en chroom.Mineralen hebben drie functies:

Ze bieden structuur in de vorming van botten en tanden.

Zij helpen bij het behoud van een normaal hartritme, de samentrekking van de spieren, de geleiding van het zenuwstelsel en een evenwichtig zuur/base-evenwicht.

Ze regelen het cellulaire metabolisme, omdat ze deel uitmaken van enzymen en hormonen die cellulaire activiteit moduleren.

Het aanvullen van mineralen kun je doen met Concentrace, dat de belangrijkste mineralen bevat die we nodig hebben (behalve magnesium, zie verder). Bij een onvoldoende pancreaselastase komen vooral de mineralen koper, magnesium, selenium en zink in de verdrukking. Je kunt dus ook een ander preparaat nemen, als deze mineralen er maar in voldoende hoeveelheid inzitten (100% ADH of hoger). Een supplement dat naast voldoende van deze mineralen ook veel vitaminen bevat, is Multi Phytonutrient van Viridian of Multi Dag en Nacht van Vitakruid. Dit neem je gewoon volgens de verpakking. Enkel is vloeibaar soms beter ivm opname.

Ook Okinawa en Eidon zijn goede preparaten.


Commentaires


bottom of page