top of page
Zoeken

Nationale vrouwendag is voor mij Marja! -25 kilo!

Nationale vrouwendag. Eerlijk gezegd zat ik met mijn neus in de verf. Wel roze verf. Beetje vrouwelijk toch wel. Nu de kamer van de puber weer mooi, strak en gestyled is, zie ik wat voor dag het is. Nu ben ik niet zo van de dagen, maar vrouwendag vergeet ik dus niet. Dat snappen jullie toch wel:)?

Het is voor mij een mooi moment om al mijn vrouwelijke klanten in het zonnetje te zetten. Wanneer is het eigenlijke mannendag? Dan zet ik dat alvast in de agenda. Want als ik dat vergeet....

Ik ben onwijs trots op al de vrouwen die hun avontuur aan gaan. En nee, dat avontuur is niet altijd leuk. Ineens kom ik om de hoek kijken en vertellen wat er is, wat je 'moet' en vooral wat niet. En dan moet je ook nog motivatie hebben. Right! Ik weet zeker dat er in gedachten regelmatig een middelvinger naar mij opgestoken wordt. 😉

Eén iemand die dat echt wel eens dacht (en denkt) is topper Marja Bastiaansen. Marja is een jaar geleden bij mij terecht gekomen. Moe, veel buikpijn, duizelig, stress en overgewicht waren 1 van de symptomen wat ze mij vertelde.

Ik kan wel zeggen: we zijn keihard aan de slag gegaan. En dan bedoel ik ook echt keihard. Vanuit een microbioomonderzoek kwamen we er al snel achter waar een deel van het probleem zat en zijn daar mee aan de gang gegaan. Goede voeding, pathogenen aanpakken, disbalans herstellen in de totale spijsvertering en werken aan het stresssyteem.

Marja is iemand die zegt: ik doe het goed of ik doe het niet. Dat is onwijs goed, alleen voor jezelf soms lastig. Want als het dan even niet lukt...

Maar bam, ook met haar mindset zijn wij heel hard aan de gang gegaan. Niet meer zo kritisch naar haarzelf en van haar kookkunsten kan ik nog wat leren. En ja, er is echt wel eens een terugval. Maar juist dat is wat ze heeft geleerd. Soms moet je even stilstaan of uitrusten om daarna weer naar boven te klimmen. En dat doet Marja keer of keer. De combinatie tussen goed eten, haar lichaam leren begrijpen, werken aan stressreductie en structuur in de dagelijkse gang van zaken maakt dat Marja gewoon in een rok met colbert op de beurs stond. Dat lijkt iets simpels, maar voor Marja was dit een doel.

Kijk haar eens shinen. -25 kilo, fit, blij en stralend! Jij bent het voorbeeld dat lichaam en geest zo dicht met elkaar verbonden zijn. En dat als je aan alle facetten werkt er zeker resultaat is!

Marja, wij zijn best grappig samen. Als mensen ons soms op afstand zouden zien lijken wij een kibbelend stel. En daarom Marja....daarom vind ik jou onwijs leuk, lief en grappig! Maar vooral een doorzetter. En dat mag iedereen deze dag weten!

Op nationale vrouwendag: Marja, op naar het volgend het zomerjurkje! Want die heb je ook al 15 jaar niet meer gedragen. Op naar shinen in de zon!


Liefs Anka
Commenti


bottom of page