Zoeken

Oosterse quinoaschotel en variaties



Ingrediënten:

  • 300 gram quinoa

  • 1 uit

  • Kokosolie om in te bakken

  • 2 el tomatenpuree

  • flinke scheut sojasaus

  • Zout en peper

  • Eén van de keuzevariaties

  • 2 tl citroensap


Bereidingswijze:


  • Bereid de quinoa volgens de instructies op de verpakking.

  • Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin de ui zacht.

  • Voeg het eventuele vlees/vis toe, gevolgd door de gesneden groenten.

  • Bak ze een beetje zacht.

  • Voeg alle overige ingrediënten toe, laat nog kort pruttelen/bakken op laag vuur en serveer met rijst

KEUZEMOGELIJKHEDEN

QUINOA MET PINDA 400 gram prei (in ringen), 1 paprika (in stukjes), 1 paksoi (in stukjes, zowel groen als de stengels), 200 ml (plantaardige) melk, 6 eetlepels pindakaas

QUINOA ROERBAK 300 gram biefstukreepjes, 1 rode paprika (in stukjes), 1 prei (in ringen), 1 courgette (in stukjes), 300 gram gare mais, 1 tl korianderpoeder, 1 tl komijnzaad

BROCCOLI SESAM QUINOA 300 gram kipfilet (in stukjes), 500 gram beetgare broccoliroosjes, 500 gram sperzieboontjes, 200 gram gare kikkererwten, 2 el sesamzaad, 2 bananen in stukjes (deze opwarmen zodat ze zacht worden

SCAMPI QUINOA 300 gram garnalen, 500 gram prei (in ringen), 1 rode paprika (in stukjes), 1 cm verse gember, 2 tomaten, 1 tl komijnpoeder, 1 tl korianderpoeder, 100 gram taugé (als laatste meebakken), 4 gebakken eitjes (los serveren)




Contact:

Anka Mertens 

06- 39 58 79 44

Ankamertens@outlook.com

Crown businesscenter

Ericssonstraat 2

5121 ML Rijen

CK Active

Oude kerkstraat 79

4921 XD Made

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
Handige links:

Aangesloten bij:

© 2019-2020 Anka Mertens | Webdesign: Ingrid Vreijsen | Fotografie: Marleen Fotografeert , MOODZ Design & Jacomijn Dijkers