Ingrediënten:
300 gram quinoa
1 uit
Kokosolie om in te bakken
2 el tomatenpuree
flinke scheut sojasaus
Zout en peper
Eén van de keuzevariaties
2 tl citroensap
Bereidingswijze:
Bereid de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin de ui zacht.
Voeg het eventuele vlees/vis toe, gevolgd door de gesneden groenten.
Bak ze een beetje zacht.
Voeg alle overige ingrediënten toe, laat nog kort pruttelen/bakken op laag vuur en serveer met rijst
KEUZEMOGELIJKHEDEN
QUINOA MET PINDA 400 gram prei (in ringen), 1 paprika (in stukjes), 1 paksoi (in stukjes, zowel groen als de stengels), 200 ml (plantaardige) melk, 6 eetlepels pindakaas
QUINOA ROERBAK 300 gram biefstukreepjes, 1 rode paprika (in stukjes), 1 prei (in ringen), 1 courgette (in stukjes), 300 gram gare mais, 1 tl korianderpoeder, 1 tl komijnzaad
BROCCOLI SESAM QUINOA 300 gram kipfilet (in stukjes), 500 gram beetgare broccoliroosjes, 500 gram sperzieboontjes, 200 gram gare kikkererwten, 2 el sesamzaad, 2 bananen in stukjes (deze opwarmen zodat ze zacht worden
SCAMPI QUINOA 300 gram garnalen, 500 gram prei (in ringen), 1 rode paprika (in stukjes), 1 cm verse gember, 2 tomaten, 1 tl komijnpoeder, 1 tl korianderpoeder, 100 gram taugé (als laatste meebakken), 4 gebakken eitjes (los serveren)
Comments