top of page
Zoeken

Paasbrunch 2021


En dan is het zover! Eerste Paasdag. Pasen 2021: het lijkt op Pasen 2020. Maar weet je, lieve mensen: laat juist vandaag het gedoe rondom corona even los. Even niks. Even samen zijn. Gewoon genieten van een paaseitje in je mond en jezelf afvragen waar je alle paaseieren ook al weer had verstopt (standaard eentje die je nog tegenkomt met Kerst). Zelf gaan wij vandaag lekker uitgebreid brunchen, paaseieren zoeken, naar Oma voor een wandeling en een autospeurtocht. Gewoon dat. Niks meer en niks minder. Zo simpel kan het leven zijn.

Dan ga ik nu snel beginnen aan de brunch. Omdat ik gisteren pas terug ben gekomen van het lopen van het Pieterpad, mag ik nu nog even de keuken in:). De kokosyoghurt eet ik dadelijk al heerlijk op. Dit recept eet ik sowieso zo 4x per week. Vaak doe ik er zelf nog wat lijnzaad en eiwitpoeder bij en top ik het af met cacaonibs of kokosrasp. Maar dit simpel gerechtje is ook een aanvulling op een heerlijke brunch!


Wat ik verder nog maak?


Groentemuffins, eiersalade, gezonde wafels en een lekkere smoothie! O: en de croissantjes haal ik gewoon hoor:).



Kokosyoghurt








Groentemuffins


Ingrediënten:

  • 1 kopje gehakte babyspinazie

  • 1 fijngesneden rode paprika

  • 1 fijngesneden groene paprika

  • In vieren gesneden kerstomaatjes

  • 6 grote eieren

  • Scheut plantaardige melk

  • 6 plakken spek in stukjes (niet te veel pakken hoor want is niet heel goed:))

  • 1/2 theelepel zout

  • Theelepel gedroogde basilicum

  • Theelepel gedroogde oregano

  • Gemalen zwarte peper

  • Geraspte kaas

Bereidingswijze:

  • Mix al de gesneden groenten en doe deze in een muffinschaal.

  • Klop de eieren op samen met een plantaardige melk.

  • Voeg hier alle kruiden, kaas en spek aan toe.

  • Giet deze over de muffinschaal.

  • Zet de schaal op 220 graden voor 15 minuten in de oven

  • Prik na deze tijd met de sateprikker in de muffin om te kijken of hij al gaar is.






Berry blend smoothie

  • 2 handen blauwe bessen