Zoeken

Paasbrunch 2021


En dan is het zover! Eerste Paasdag. Pasen 2021: het lijkt op Pasen 2020. Maar weet je, lieve mensen: laat juist vandaag het gedoe rondom corona even los. Even niks. Even samen zijn. Gewoon genieten van een paaseitje in je mond en jezelf afvragen waar je alle paaseieren ook al weer had verstopt (standaard eentje die je nog tegenkomt met Kerst). Zelf gaan wij vandaag lekker uitgebreid brunchen, paaseieren zoeken, naar Oma voor een wandeling en een autospeurtocht. Gewoon dat. Niks meer en niks minder. Zo simpel kan het leven zijn.

Dan ga ik nu snel beginnen aan de brunch. Omdat ik gisteren pas terug ben gekomen van het lopen van het Pieterpad, mag ik nu nog even de keuken in:). De kokosyoghurt eet ik dadelijk al heerlijk op. Dit recept eet ik sowieso zo 4x per week. Vaak doe ik er zelf nog wat lijnzaad en eiwitpoeder bij en top ik het af met cacaonibs of kokosrasp. Maar dit simpel gerechtje is ook een aanvulling op een heerlijke brunch!


Wat ik verder nog maak?


Groentemuffins, eiersalade, gezonde wafels en een lekkere smoothie! O: en de croissantjes haal ik gewoon hoor:).



Kokosyoghurt








Groentemuffins


Ingrediënten:

  • 1 kopje gehakte babyspinazie

  • 1 fijngesneden rode paprika

  • 1 fijngesneden groene paprika

  • In vieren gesneden kerstomaatjes

  • 6 grote eieren

  • Scheut plantaardige melk

  • 6 plakken spek in stukjes (niet te veel pakken hoor want is niet heel goed:))

  • 1/2 theelepel zout

  • Theelepel gedroogde basilicum

  • Theelepel gedroogde oregano

  • Gemalen zwarte peper

  • Geraspte kaas

Bereidingswijze:

  • Mix al de gesneden groenten en doe deze in een muffinschaal.

  • Klop de eieren op samen met een plantaardige melk.

  • Voeg hier alle kruiden, kaas en spek aan toe.

  • Giet deze over de muffinschaal.

  • Zet de schaal op 220 graden voor 15 minuten in de oven

  • Prik na deze tijd met de sateprikker in de muffin om te kijken of hij al gaar is.






Berry blend smoothie

  • 2 handen blauwe bessen

  • 2 handen frambozen (dieprvries mag ook)

  • halve courgette

  • halve avocado

  • 1 theelepel psylliumvezels

  • 1 theelepel appelvezels

  • 200 ml kokoswater

  • Optie: 1 theelepel spirulina en 1 theelepel maca


Bereidingswijze:

Nou dit is echt: alles in de blender en blenderen maar! Hoe simpel!







Eiersalade



Simpel, gezond en snel!


Ingrediënten:

  • 4 eieren

  • 4 el biologische volle yoghurt

  • Verse bieslook

  • 2 stengels bosui

  • 2 tl kerriepoeder

  • Peper en Himalayazout

Bereidingswijze:

  • Kook de eieren en laat ze goed afkoelen.

  • Snijd de gekookte eieren, de bosui en verse bieslook in kleine stukjes.

  • Meng deze ingrediënten samen met de yoghurt en kerrie in een kom.

  • Breng op smaak met een snufje peper en zout.





Wafels





Ingrediënten voor 4 wafels:

  • Boter (om de wafelijzer mee in te vetten)

  • 100 gram havermout of ander meel

  • 100 ml plantaardige melk

  • 2 eieren

  • halve theelepel bakpoeder

  • 1 banaan

  • 1 theelepel kaneel

  • Optie: klein beetje honing

  • Handje bessen


Bereidingswijze:

  • Maal de havermout in de blender tot meel.

  • Meng in een kom het meel, bakpoeder, ei, melk, banaan en kaneel tot een beslag.

  • Vet de wafelijzer in met boter, giet het beslag in de wafelijzer en bak de wafels in ongeveer 5 minuten gaar.

  • Doe er een handje bessen overheen en als topping mag je er een dot kokosyoghurt op doen.




Contact:

Anka Mertens 

06- 39 58 79 44

Ankamertens@outlook.com

Crown businesscenter

Ericssonstraat 2

5121 ML Rijen

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
Handige links:

Aangesloten bij:

© 2019-2020 Anka Mertens | Webdesign: Ingrid Vreijsen | Fotografie: MOODZ Design & Jacomijn Dijkers