Zoeken

Papa's wereldontbijt






Het is papadag.

Een dag dat papa alles mag.

Van uitslapen, luieren tot rennen in het bos.

Wij bakken er stiekem op los.

Ga nu maar zitten en doe tast maar toe.

Papa, nu gaan we feesten en vanavond ben je alsnog heel moe!




Havermout-liefdes-pannekoekjes (12 stuks)


Ingrediënten

  • 250 g havermout, gemalen

  • 400 à 500 ml plantaardige melk(naargelang hoe dik je de pannenkoeken wil)

  • 4 eieren, gescheiden

  • 2 bananen

  • 2 tl bakpoeder

  • Snuifje zout

  • 1 eetlepel kaneel

  • Plakjes banaan & rood fruit als topping

Bereidingswijze:

  • Mix de havermout fijn in de blender. Havermeel of boekweitmeel is ook een optie.

  • Scheid de eieren. Klop de eiwitten luchtig op. Hou de eiwitten even aan de kant.

  • Voeg bij het havermeel, de melk, de dooiers, bananen, kaneel, bakpoeder en snuifje zout. Mix alles tot een luchtig beslag. Dit gaat heel goed in een blender. Laat het beslag even staan. Normaal wordt het beslag wat dikker doordat de melk in de havervlokken intrekt.

  • Spatel het opgeklopte ei door het beslag.

  • Zet een pan op een hoog vuur. Doe er een kokosolie in en schep telkens een kleine pollepel met beslag in de pan.

  • Garneer met de banaan&rood fruit.




Speculaassmoothie voor de zoetste papa (2 personen)


Ingrediënten:

  • 2 rijpe bananen

  • 3 theelepels speculaaskruiden

  • 300 ml amandelmelk (of andere plantaardige melk)

  • 2 theelepels vanillepoeder

  • 2 eetlepels noten naar keuze

  • Eventueel wat extra kaneel

  • Een blender

Bereidingswijze:

  • Snijd de bananen in plakjes.

  • Doe de kruiden, banaan en amandelmelk in de blender en mix tot een romige massa. Voeg meer amandelmelk toe wanneer je de smoothie nog wat te dik vindt.

  • Hak de noten grof.

  • Schenk de drank in een mooi glas en strooi de noten erover. 


Tip: Je kunt de bananen van te voren ook een aantal uur invriezen (snij ze dan wel even in plakjes vóór je ze invriest). Wanneer je ze dan in de blender mixt met de andere ingrediënten wordt het een soort ijsje! Oók heel lekker:). Doe je er wat meer vanille in, krijg je een vanille ijsje en wil je een speculaas ijsje maken, dan doe je er wat meer speculaaskruiden in.