top of page
Zoeken

Pasen...ik hou ervan!


Pasen. Ik hou ervan! Een feestdag zonder meteen een verplicht randje. De meiden slapen hun roes uit en Pien kwam haar tentje uit gerend om door heel de huiskamer paaseieren te zoeken en Suus kwam er achteraan gesjokt en ploft met haar telefoon op de bank.


Laten we wel wezen, als ik de traditie in ere hou en het paaseierenzoektocht-avontuur begint gelooft zelfs John spontaan in de paashaas. Die chocolademonsters komen ineens uit de kasten gepopt en gaan op de meest onmogelijke verstopplekken zitten. Met regelmaat kom ik zo ei nog met Kerst het jaar daarop tegen.


Toen het ware konijnenparadijs was verzamelt gingen de spullen de picknickmand in en op naar het bos. Dit jaar had ik een paar recepten gebakken uit mijn gratis receptenbundel (download hier).


Maar ook de croissantjes, vers fruit, hagelslag en roomboter trotseerde de magen. En dat is ok voor een feestdag! Deze week heb ik veel appjes en telefoontjes gehad met de vraag hoe ze deze dagen moeten door komen. (al ging het veel over de periode nu).


Vaak leg ik uit dat het ok is om met regelmaat even op het zijspoor te gaan zitten. Het gaat namelijk niet over 1 dag zondigen. Het gaat erom wat je erna doet!


Wil jij niet meer je buikpijn terug? Wil je geen maagzuur of je fit voelen? Dan pak je na een zondigdag de draad weer op. Maar ik geloof niet in een streng regime. Tuurlijk, als gluten echt niet goed voor je zijn ga je dat deze dagen ook niet doen. Maar weet dat een gezond lichaam tegen een uitschieter zou moeten kunnen. Enkel is het de kunst het daarna meteen weer goed op te pakken. En daar zit vaak voor veel mensen het probleem!


Ik zie veel mensen om mij heen zoeken naar 'het probleem' van hun klachten. Maar weet je; vaak is het niet 1 probleem. Als je hoofdpijn hebt is niet enkel de chocolade het probleem. Het probleem kan liggen bij je hormonen, je methylatie, DNA, onstekingen en ga zo maar door. Zo is het dus ook met gewicht. Ik kan soms zo enorm boos worden op mensen die zeggen dat afvallen enkel een probleem is tussen een positieve en negatieve energiebalans. Als het zo simpel zou zijn, waarom kan de een dan alles eten en de andere niet? Sterker nog, deze komt nog meer aan van minder eten omdat het lichaam weer in een stresstoestand wordt gezet.


Mensen, het is Pasen dus ik ga geen inhoudelijke materie roepen vandaag:). Dat ga ik vanaf dinsdag wel weer doen. Ik wil je alleen vertellen: mocht jij je nu een rond paasei voelen, je soms voelen waggelen als een paaskuiken en je het liefste in een konijnenpak willen verstoppen; niet in de put zitten!


Niet alles ligt altijd aan jouw motivatie! Zoek verder! Denk niet in beperkingen. Ga op zoek naar de oorzaak, ook al is dit een lange zoektocht. Laat je nooit en dan ook nooit afschepen met de zin: "Je moet er mee leren leven."

Ga je eigen lichaam begrijpen. Dat is het belangrijkste wat er is om goed voor jezelf te zorgen!


En nu hop hop, de gourmettafel klaarmaken want de hongerige maagjes beginnen te roepen!


Ik wens jou nog een K-EI-leuke, gezellige, gezond en hopelijk zonnig Pasen toe


liefs Anka

コメント


bottom of page