top of page
Zoeken

Recept: Peanut butter cookies


peanut butter cookies

Dinsdagochtend….voor mij een van de favoriete ochtenden in de week. Al vroeg begin ik mijn wekelijkse rondje in het huis. Terwijl ik met de emmer rondloop gaan de kids richting school en peuterspeelzaal. In het begin dacht ik altijd met bakken: tja….en nu kan ik weer schoonmaken! Nou daar heb ik iets op gevonden. Terwijl het bananenbrood in de oven staat maak ik nog 2 baksels klaar en zodra alles klaar staat om in de oven gezet te worden doe ik mijn grote ronde in de keuken. Voila en de baksels voor de week zijn klaar en de schoonmaak.

Nu ik dit typ staat mijn nieuwe uitprobeersel af te koelen en zit ik aan mijn kop muntthee en stuk bananenbrood. Als de peanut butter cookies net zo lekker smaken als ze ruiken…. Ik heb bij het recept alleen nog 1 ei gedaan om het wat makkelijker te kunnen kneden…maarre probeer het eens uit zou ik zeggen! En niet heel de schaal in 1x he! Het is een guilty pleasure dus niet iets om er 10 achterover te werken.

Nou bak ze…ik ga gauw verder met het rondje en richting het werk!


Ingrediënten

1 el chiazaad 80 g amandelmeel (of meel naar keuze) 100 g kokosbloesemsuiker Als je dit niet hebt kun je natuurlijk ook normale suiker gebruiken of een andere suikervervanger 1 tl baking soda / 2,5 tl bakpoeder 1 el citroensap 250 g notenpasta (pindakaas kan ook)


Bereiding

*Week de chiazaad 15 minuten in 3 eetlepels water. *Bekleed een bakplaat met bakpapier. *Als je havermout gebruikt, maal het fijn in de blender. *Meng het meel, de suiker en de baking soda in een kom. *Verwarm de over voor op 200 graden. *Voeg het chiazaad, samen met de citroensap bij de amandelpasta in een aparte kom. *Roer goed door en meng dan met de overige ingrediënten. *Kneed het mengsel met de handen tot een bal. *Pluk er met je vingers een stuk deeg af, maak het plat en rond in je palm en leg dan op de bakplaat. *Ga zo door tot het deeg op is en zet de bakplaat 10 minuten in de oven.Let goed op dat ze niet verbanden. Het is het lekkerst als ze nog niet hard zijn als ze uit de oven komen. Ze worden vanzelf harder met het afkoelen en dan blijven ze lekker smeuïg van binnen!


Comments


bottom of page