Ingrediënten:
400 g pompoenblokjes
1 el Ras el Hanout
1 cm verse gember
2 teentjes knoflook
1 groentebouillonblokje (zonder gist!)
200 ml kokosmelk
100 g zachte geitenkaas (of kaas van violife)
een bakje nacho's (naturel)
4 takjes verse koriander
1 handje pistachenoten
3 el granaatappelpitjes
olijfolie, peper, zout
Bereidingswijze:
Verwarm een scheutje olie in een soeppan, en voeg de pompoenblokjes en de Ras el Hanout toe.
Schil en rasp de gember en voeg het bij de pompoenblokjes.
Pers de knoflookteentjes uit boven de pan en bak alles zo'n 5 minuten op middelhoog vuur.
Voeg vervolgens een halve liter water toe aan de pan.
Doe het bouillonblokje en de kokosmelk erbij en roer goed door.
Laat de soep 15 minuten koken.
Voeg 50 gram van de geitenkaas toe en pureer het mengsel met een staafmixer of in een blender.
Hak de koriander en de pistachenootjes fijn.
Schenk de soep in twee kommen en garneer met de granaatappelpitjes, de koriander, de pistachenootjes en de rest van de geitenkaas.
Serveer de soep met schaaltje nacho's.
Comments