top of page
Zoeken

Pompoensoep met een tintje

Ingrediënten:

  • 400 g pompoenblokjes

  • 1 el Ras el Hanout

  • 1 cm verse gember

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 groentebouillonblokje (zonder gist!)

  • 200 ml kokosmelk

  • 100 g zachte geitenkaas (of kaas van violife)

  • een bakje nacho's (naturel)

  • 4 takjes verse koriander

  • 1 handje pistachenoten

  • 3 el granaatappelpitjes

  • olijfolie, peper, zout


Bereidingswijze:


  • Verwarm een scheutje olie in een soeppan, en voeg de pompoenblokjes en de Ras el Hanout toe.

  • Schil en rasp de gember en voeg het bij de pompoenblokjes.

  • Pers de knoflookteentjes uit boven de pan en bak alles zo'n 5 minuten op middelhoog vuur.

  • Voeg vervolgens een halve liter water toe aan de pan.

  • Doe het bouillonblokje en de kokosmelk erbij en roer goed door.

  • Laat de soep 15 minuten koken.

  • Voeg 50 gram van de geitenkaas toe en pureer het mengsel met een staafmixer of in een blender.

  • Hak de koriander en de pistachenootjes fijn.

  • Schenk de soep in twee kommen en garneer met de granaatappelpitjes, de koriander, de pistachenootjes en de rest van de geitenkaas.

  • Serveer de soep met schaaltje nacho's.



bottom of page