top of page
Zoeken

Psoarisis

馃摲


De huid heeft een belangrijke barri猫refunctie. Lichaamsbarri猫res, zoals de huid, vormen de basis van het afweersysteem. Deze barri猫res hebben als taak om alles wat lichaamsvreemd is buiten de deur te houden.

Lichaamsbarri猫res maken onderdeel uit van het Common Mucosal Immune System (CMIS).

Tot het CMIS behoren:

路 De darmen (GAlT: Galt assosiated lymphoid Tissue)

路 De huid (SAlT: Skin Assosiated lymphoid Tissue)

路 De longen (MAlT: Mucoid Assosiated lymphoid Tissue)

De opbouw en het functioneren van deze barri猫res, en ook het functioneren van het immuunsysteem, is direct afhankelijk van een goede darmflora en een goed opgebouwde, dikke slijmvlieslaag van de darmen.


De gezondheid van de huid wordt dus direct be茂nvloed door de gezondheid van de darmen.

Een gestoorde barri猫refunctie 鈥 wat vaak wordt veroorzaakt door disbalans in de darmen 鈥 kan bijdragen tot een overactief immuunsysteem en auto-immuunaandoeningen zoals psoriasis.


Andere oorzaken psoriasis


Een gestoorde darmfunctie kan ontaarden in een hyperactief immuunsysteem 鈥 met als gevolg een auto-immuunreactie en ontstekingen in de huid.

Daarnaast zijn er de volgende belangrijke oorzaken van psoriasis aan te wijzen:


路 Genetische bevattelijkheid voor psoriasis. Je hebt er 鈥榓anleg鈥 voor maar dit betekent niet dat je er altijd last van hebt. Vaak zie je dat psoriasis voorkomt in bepaalde families en onder specifieke omstandigheden de kop op steekt.

路 Verkeerde (ontstekingsbevorderende) voeding.

路 (Psycho-emotionele) stress.


Psoriasis van binnenuit behandelen


Het geniet de voorkeur om psoriasis op een natuurlijke wijze van binnenuit aan te pakken. De belangrijkste pijlers in de therapie bij psoriasis staan hieronder.


Darmbarri猫re repareren

Hiermee wordt bedoeld het herstellen van de epitheellaag in de darmen evenals het in balans brengen van de darmflora (de bacteri毛n in de darm). Een gezonde darmflora zorgt ervoor dat het immuunsysteem op een adequate manier kan omgaan met ziekteverwekkers en lichaamsvreemde stoffen.


O

ntstekingen remmen

Via verschillende wegen en met behulp van diverse nutri毛nten kan de ontsteking in de huid op een natuurlijke wijze geremd worden.


Immuunsysteem in balans brengen

Bij psoriasis is het immuunsysteem is uit balans. Bepaalde delen van het immuunsysteem reageren te actief. De immuuncellen moeten beter gereguleerd worden, met als doel dat het immuunsysteem niet zo 鈥榰it de bocht vliegt鈥. Hierbij spelen de juiste voedingsstoffen, supplementen en een gezonde darm een grote rol.


Versnelde deling huidcellen remmen

Anti-proliferatie (remmen versnelde deling) van de huidcellen en een verbeterde genexpressie is van groot belang bij psoriasis. Met andere woorden: tijdens de therapie ondersteunen we het lichaam om niet teveel huidcellen aan te maken en oude cellen ook weer tijdig netjes af te breken. Specifieke orthomoleculaire supplementen kunnen hierbij van dienst zijn.

Comments


bottom of page